24 юни, 2008

Отврат!Според Монитор "Еврочленството ни поболя и разори":
Смъртността у нас се увеличава със зашеметяващи темпове от 1992 г. насам. По-тревожното обаче е, че след присъединяването ни към Европейския съюз злокобната тенденция не само не е намаляла, но се и запазва.

Горното изречение, дело на световнонеизвестната Силвия Николова сигурно би докарала всяка средностатистическа школска преподавателка по български език до всеобхватно нервно разстройство, но за европейската ни преса подобни словоблудства не са проблем.

За мен обаче е проблем защо от известно време се организира някаква вестникарска и медийна атака срещу европейския проект и защо се опитват гражданите да бъдат настроени срещу ЕС. Малко започва да ми прилича на английските таблоиди, които са пълни с безогледни лъжи и простотии по отношение на ЕС (и имигрантите, но ние такива още нямаме, така че...чакаме да се появят!) Все
си знаем какво струват българските независими вестници, но това преминава всякакви граници.

Европейският съюз е най-успешният проект в историята на международните отношения, който разбива всички правила и теории на пух и прах и промени Европа пред последните 60 години, превръщайки континента от барутен погреб в пример за икономически и социален прогрес.

Европейският съюз е също така причината нещата в България да започнат да се случват и страната ни бавно, но сигурно да поеме по правилния път.

Защо някой иска да се обърне против него на мен не ми е ясно. И то точно по този грозен начин.

Илюстрация: Дневник