04 октомври, 2008

Станишев в Харвард

Само нашите медии ли манипулират мненията?

Доста се изписа за лекцията на Станишев в Харвард и реакциите на част от българските студенти. Първото нещо, което прочетох, беше отразяването на лекцията на Станишев в университетския ветник (най-стария в Щатите) Harvard Crimson.

Направиха ми впечатление думите на една студентка, която казала, че ако е толкова добре, защо студентите не искат да се връщат в България. Още тогава това ми се стори глупав аргумент.

Излиза обаче, че дори вестник с такива традиции може да греши (или да драматизира). Защото самата Росица (както се казва тя) пише в блога си, че е обяснила на репортера, че някои от българските студенти реагират толкова крайно поради това, че не виждат възможности и път назад към родината си.

След като цяла седмица четох как прес-агенцията на МС заблуждавала медиите със съобщенията си и изкривявала истината, може би в интерес на самата нея - Св. Истина - не е лошо да обърнем внимание как го прави и другата страна.

Самата Росица пък завършва материала си със заключението, че е хубаво, че се заражда гражданско общество, но че е време да го извадим от форумите и блоговете. До такива прозрения едва ли ще стигнат голяма част от "интернет политолозите", ако ще още сто години да пишат.

Поздравления за Росица за позицията й. В крайна сметка не можем да очакваме министър-председателя да отиде в чужда страна и да оплюе собствената си държава. Г-н Костов и до ден днешен си приказва колко добре е било по негово време пък народа само дето с камъни не го изгони от Дондуков 1, а сега и дума не иска да се чуе да се връща там... :)

За блога на Росица научих от Черната станция на Николай Павлов

4 коментара:

  1. Грешиш: никой не е гонил с камъни и дори не е искал да гони с камъни Костов от сградата на МС, изглежда бъркаш Костов с Виденов. То такава амнезия е лесно обяснима за едно ляво съзнание, което е органично свързано с лъжата. Сега най-вероятно с камъни ще бъде гонен от МС московският хамстер Дмитрич, ама да имаме търпение да доведе нещата дотам: момчето иначе кански се старае, скандал след скандал и провал след провал тресат държавата ни напоследък.

    Приятно мълчание :-)

    ОтговорИзтриване
  2. След три години на Жан и 4 на Иван партиите им бяха с разлика 1% на изборите през 2001.

    Баш с камъни си го изгониха Командира, ще знаеш... :)

    А на теб приятно хлевоустие :)

    ОтговорИзтриване
  3. Какво е "хлевоустие"? Пак требе някаква съветска дума да е :-)

    За да е такъв резултатът на СДС през 2001 година, след като изправи страната на крака, заслугата е на вашата ДС, която домъкна мадридското чучело Симеон. Щото вариантът Иван Костов да управлява още един мандат беше съвсем реална, та единственият начин да се попречи на това беше да се домъкне Симеон.

    Тия неща съм ги описал подробно в моята книга СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ. Нейното подзаглавие е "Кратка психологическа история на съвременна България", което показва, че съм изследвал вътрешните мотиви на ония лутания, поради които ни се наложи да преминем, понеже твоята партия за 20 години направи всичко, което й беше по силите, България да е още така бедна и унизена. Можеш да я вземеш от твоя приятел Радан Кънев, комуто я подарих преди 4 месеца. Наистина, поискай му я, та да се образоваш малко, щото гледам, че си крайно некомпетентен по въпросите от близката история на България...

    ОтговорИзтриване
  4. Angele,zashto si gubish vremeto s tozi levak?

    ОтговорИзтриване