03 юли, 2008

This is f*****g scary!Чували ли сте за Младежкото демократическо антифашистко движение НАШИ - най-голямата руска младежка организация, създадена от Путин?

Предлагам ви едно фото-есе, направено за Time magazine преди вероятно повече от година, в което можете да се запознаете с ежедневието на Летния лагер на НАШИ.

Нали се сещате колко демократична и антифашистка може да бъде една подобна организация, която никога не поставя под съмнение авторитетите?

Притеснителното е, че някои другари в БСП искат да играят по същия начин с младежката организация на партията, използвайки я за своите користи цели. Именно поради този факт БСМ е страдала и страда от приятелски огън от създаването си през 1994г. до днес. И заради независимостта си, демократичността си и свободолюбието на хората, които я изградиха и запазиха.

И заради такива хора тези, които искат да осъществят личните си властови амбиции няма да успеят да превърнат младежкото пространство на Левицата в гнилоч, подобен на НАШИ.

2 коментара:

 1. Нали знаеш как им викат в Русия?

  „нашисти“ - и май е доста точно

  Ако знаеш, каква бира има в Прагааааа, страшна работа, ей!

  Поздрави от Прага.

  ОтговорИзтриване
 2. Знам, да. Мн е точно.

  Пие ми се бира. Точно снощи се бях сетил за "Дойче ек" (Немския ъгъл - не знам как се пише точно на немски), там Мозел се влива в Рейн и се получава една особено красива местност, която германците са облагородили особено добре. Има мн готина градина с голяма бирария с истинска РЕЙНСКА бира, вурстове и пържени картофи. Ех......

  ОтговорИзтриване