10 юли, 2008

Блогъри рушат идеологическите бариери...с бира! :)

Posted by Picasa

На снимката сме Радан Кънев (ляво) и моя милост (Илия Марков) - пием бира до Народния театър и си говорим за политика, родова памет, архитектура и не помня още какво...

Аз съм облечен по този начин не защото имам сгрешени разбирания за прекарване на свободното време в компанията на приятели, а защото до преди малко съм бил на церемонията за награждаване на "Банка на годината", където присъстваше част от измисления ни елит.

Снимката е готина иначе нямам някаква особена причина да я публикувам. Дело е на Комитата (и той пи бира!)

18 коментара:

  1. Така, така. И аз бях част от червено-синия заговор. ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. Честито, хаирлия да ни е дясно-лявото обединение - засега само в някои среди на блогърите, а пък догодина, живот и здраве, и в реалната политика - чрез една хубава народноотговорна най-широка коалиция от абсолютно всички партии в родината!!! Само този е начинът да постигнем в кратки срокове замечателната монолитност на нацията, която има от доста време в Путинова Русия, отколешна мечта на нашата олигархия! Да живей бат Бойко Борисов, предтечата на цялостното дясно-ляво сплотяване на българската нация!

    А на толкова възторжените радетели на дясно-лявото единение сред блогърите - хвала! Мога да ви разкритикувам, че сте забравили да поканите предтечата и славния борец за дясно-лява монолитност другаря бай ви Вучков, ама за следващия път го поканете! Иначе въпреки всичко вашият светъл пример ще стопля за вечни времена сърцата ни!

    Да застанем над дребнавите политически ежби и да осъзнаем простия факт, че като българи ни сродяват толкова прости, но фундаментални неща: биричката, ракийката, винцето, апетитното кебапче! Майната им на различията, нека да осъзнаем, че сме просто деца на Майка България! И то всинца ние, и богати, и бедни, и ляво-социално ориентирани, и дясно-личностно центрирани, и проевропейски настроени, и вечно предани на матушката Русия! Да живей България! Да живей бат Бойко! Да живеят Буш и Путин! Да живее царят! Да живей православието! Да живеят и евреите! Да живеят и обратните! Да живей и Расате! И Волен да живей! И тъй нататък да живей!

    А тия, дето смущават сплотеността и единството на нацията - вън! Да се махат, щом не им харесва пълното единение на народа! Не искаме повече противопоставяния, искаме пълно морално-политическо единство - подобно на онова, което имахме в замечателните времена на соцкомунизъма! Долу инфлацията! Долу либертарианството и долу антикомунизмът! Ние сме все деца на български майки юнашки! Като се обединим тотално, едва тогава ще почнем и да процъфтяваме, ще потекат обилно и навсякъде ония реки от блага, с които свързвахме "единний светлий комунизъм" на Ботьова и Тодоря Живковича! Да живей и Дмитриевич Станишев! Уррррррррррррррраааааа!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Господин И, защо така безотговорно се отнесохте към пенсионната застраховка на Комитата??? Такъв готин компромат беше, а вие да оставите човека на сухо?

    @ангел грънчаров – пиенето на бира с политически опоненти е мое любимо занимание още от гимназиалните ми години (е, тогава не беше бира точно) – така че лошо няма в това, че могат да седят на една маса.

    ОтговорИзтриване
  4. Спорно е само едно - дали "рушим идеологически бариери" :)

    Няма нищо лошо в идеологическите бариери, както няма нищо лошо в пиенето на бира с интелигентни хора.

    Г-н Грънчаров, наистина не разбирам патоса на коментара Ви.

    ОтговорИзтриване
  5. @Стойчо: Така ме учиха американците! Това се казва contain&control - тоест пускаш скандала да излезе от тебе и да се разрази, така че да можеш да го контролираш... ;)

    А колкото до пенсията на Комитата: съжалявам, в политиката няма такова нещо като скрупули! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ни въй срам да смучете бира, еййййй :) Има хора дето нямат време и за бира, а им се пие. Маскари с маскари :)

    ОтговорИзтриване
  7. Защо, бе? И аз харесвам млади социалистки. И гербистки, и десебарки... Че и депесарки дори. Ако левите бяха като Илия, а десните бяха като Радан, държавата ни нямаше да се казва България, а Холандия например.

    ОтговорИзтриване
  8. Хубава снимка.
    От нея разбирам, че Радан е ляв, а Господин И му е отдясно. А пък в центъра е бирата.
    Обърках се.

    ОтговорИзтриване
  9. Г-н Кънев, няма нищо особено за разбиране в коментара ми: просто привествам тази знаменателна стъпка към дясно-ляво душеспасително обединение на нацията ни! Това е, радвам се, щото се задава нещо в туй ваше пиение на бира, което, ако се разпрастрани из реалната ни политика, ще смъкне бариерите и противоборствата, та да може в един момент цялата нация да се прегърне и да тръгне най-после към просперитет...

    Най-малкото пък съм против пиенето на бира по идеологически или пък по ценностен претекст...

    ОтговорИзтриване
  10. Tвое ляво, мое дясно...

    Объркани са си тези политически понятия - зависи дали снимаш, или позираш:)

    ОтговорИзтриване
  11. Ето, ако се бяхте сетили за мене - щяхме да сме трима десни срещу един ляв – щеше да види Господин И какво значи скрупули и тяхната липса в политиката!;-)

    По повод идеологическите бариери – Господин И е много подходящ партньор за спорове (не знам дали е комплимент, така че ако искаш го изтрий това мнение;-)

    ОтговорИзтриване
  12. Не те е срам, Стойче, ти през това време се наливаше с оригинална чешка бира!

    ОтговорИзтриване
  13. Да, това е защото синьо-червеният заговор беше организирал взривовете в Челопечене и затвориха летището – а аз, горкият, немил-недраг спях на летището в Прага...

    ОтговорИзтриване
  14. айде наздраве и от мен. Чакам да организирате втора серия, но да ме поканите :)

    ОтговорИзтриване
  15. Toй Димо е навсякъде и никъде. Ако искаме да пием бира с него, трябва да наемем Скотланд ярд да го издири за нас...

    ОтговорИзтриване
  16. "там" съм, но следващата седмица - от вторник нататък - съм "тук". Влизам смело в юрисдикцията на министър Миков, инспектор Стрезов, Емил Боев и прочее, оставяйки Thames Valley Police, MI5 и ΜΙ6 да пият възкиселото
    светло пиво, дето го точат тъдява.

    ОтговорИзтриване
  17. Каква идеология имате точно пък вие двамцата от снимката? Мишоци, тресящи се от комплекса, че обществото не им обръща внимание.

    ОтговорИзтриване