17 януари, 2008

Искам Путин всеки ден!

Или Буш, или Саркози, или някой друг високопоставен гост, когато медиите бълват за затворени улици и режим на пропускане и София е празна, подредена, има полиция в нови жълти светлоотразителни жилетки, изглеждаща прилично и вършеща си работата.

Такива дни не мога да сравня нито с неделите, нито дори с ваканциите, когато София се опразва. Днес София изглежда поне малко като един средноголям хубав европейски град. Има хора, има коли, има живот - но нищо не е прекалено. На светофарите се чака по едно червено, а не по няколко. Дори в центъра има места за паркиране. И пр., и пр.

Недейте да ме мислите за софийски хейтър - не съм. Макар и да съм 4-5 поколение софиянец (дори не знам колко честно казано). Не съм израснал в район Средец и не съм твърд електорат на ДСБ. Не ходя да правя безумни митинги срещу Путин (Putin go home!). Не смятам, че София трябва да е на софиянците, както и не смятам, че България е само на българите (кои българи?).

До преди няколко години ни пречеше икономическия упадък, сега пък започнаха да ни пречат видимите измерения на развитието - колите. Както винаги все някои друг ни е виновен - на софиянци провинциалистите, на българите турците и циганите, а на европейците руснаците. И ако не сте разбрали досега в блога си използвам наклонения текст вместо "кавички".

2 коментара:

  1. охооо ето го човека от бесепето, който гласува за десебето ;-)

    за съжаление истина е че градът става малко по-подреден когато идват високопоставени гости. значи може. а защо не може непрекъснато - чист мързел

    по същата причина и аз не поддържам жилището си непрекъснато в изряден вид. виж като дойдат гости - попривежам го в добро състояние ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. Абе направо Путин да го вземем за наш управник, та да ни оправи най-после - той бил оправил Русия, освободи я от демокрацията, и нас току-виж оправил та да мирясаме най-после... :-)

    ОтговорИзтриване