12 януари, 2008

Евала!

Както винаги обичам да пускам нещо преди сън за размисъл. Предполагам, че повечето от вас ще го прочетете едва утре сутрин, но размисълът си остава...

Брилятен коментар на Martin Marpelate за раздела "Политика" на MyKinda, озаглавен "Време за путинизация, време за демокрация, време за лицемерие?"

Не съм голям почитател на Путин (да не казвам по-голяма дума), но според мен коментарът е много точен и добре написан.

За съжаление не можем да очакваме нищо друго от такива изхабени лидери и политически сили като ДСБ. Не разбирам само защо все още има свестни, интелигентни и мислещи хора, които симпатизират на подобни партии... нищо лично. Друго, което ме изумява е тоталната отдаденост и готовност на някои блогъри да се юрнат на протеста срещу Путин - предполагам, че тесногръдието и ограничеността на мисленето не подминава никого...

Разбира се, няма нищо лошо да има протести. Имаше срещу Буш, каза някой, нека има и срещу Путин (срещу Буш май нямаше, защото София беше тотално блокирана). Така е, нека има, България е демократична страна (слава богу!)

Всъщност, за да не продължавам този кратък коментар безкрайно дълго ще сведа аргумента си до най-важното - а то е тоталното ми отвращение от партизанщината, която някои наричат и пещерен антикомунизъм, но това заглавие не става, тъй като при мен то не е само към едната страна. Еднакво са ми глупави и хората, които си милеят "за хубавото минало", и тези, които виждат в движението на небесните тела заговор на ДС и КГБ.

Това е. Ще трябва да градим всичко наново от руините на останалото... Дано има с кой. А дотогава - погледнете връзката горе.