28 октомври, 2008

Разлики

В интервю за питсбъргско радио, помолен да коментира арестуването на скинари, по подозрение, че са готвели атентат срещу него, Барак Обама заявил:

Мисля, че това, което прави особено впечатление в тази кампания е доколкото такива групи на мразещи хора бяха маргинализирани. Това не е Америка. Това не е нашето бъдеще.

Открих, че на хората не им пука какъв цвят е кожата ви. Това, което се опитват да разберат е кой може да изпълни обещаното.

Вместо да се оплаква от "омраза" Обама я "изхвърля" от дебата. На фона на расистките атаки към Обама, прикрити зад притеснения за "сигурността" на САЩ, водени от някаква малка част от консервативните американци, към които се присъединяват дори български блогове (!?), мисля че разликата между достойното поведение и истеричността, породена от страха от загуба, са много добре различими.

8 коментара:

  1. Да говориш за "расистки атаки", свързвайки ги с "консервативните американци", е некоректно. Внушението, именно че привържениците на Маккейн са "расисти", е крайно подвеждащо...

    ОтговорИзтриване
  2. Ангеле, ако обичаш недей да манипулираш и да вадиш от контекста!

    Написал съм много ясно "водени от някаква малка част от консервативните американци"!

    ОтговорИзтриване
  3. Споделям мнението на Марков по случая с арестуваните в САЩ, както и Декларацията за правата на човека.
    Сигурно е така, защото съм мръсен болшевиц ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Иванич, ами като си съзнал, че си "мръсен болшевиЦ", очисти се, кой ти пречи?! :-)

    Казвам това, щото където седнеш и където станеш напоследък все сам си пришиваш разни етикети: да не е станало мода това?!

    Или пък си на път да преживееш вътрешен катарзис? :-)

    ОтговорИзтриване
  5. За кои български блогове говориш? Цитирай!

    ОтговорИзтриване
  6. http://www.youtube.com/watch?v=U5mdIPNB8t8

    Тоя чичка с маймунката ми е любимец, типичния консервативен дебил, привърженик на Републиканците. Бих се басирал, че има поне 1 пушка у дома, единствената книга е Библията и баща му е бил член на KKK

    ОтговорИзтриване
  7. The latest installment in generations of redneckness ;)

    Не написах за кой блог става въпрос, защото не искам да популяризирам фашистки писания.

    Става въпрос за блога на "екстремните центристи" (не знам какво им е центристкото - навсякъде по света фашизмът си е крайно-дясна идеология).

    ОтговорИзтриване