09 октомври, 2008

Проклятие: електорат

Много български "консерватори" (какво ли си кривя душата - имам предвид бивши седесари, настоящи костовисти/десебари) умират да винят някаква извънземна сила, наречена "прост български народ" (в различни вариации) за електоралното фиаско на партията им през 2001г.

Същевременно около 2/3 от тези хора днес подкрепят Джон Макейн и американските републиканци като цяло само поради факта, че те също са консерватори. В приложеното видео обаче (за съжаление само на английски) много добре можете да видите какво представлява електоратът на републиканците и консерваторите в САЩ. Може би тогава и за нашите консерватори ще е удобен повод да се замислят, че да виниш хората (или народа) за собствената си неадекватност не е добра идея.

За щастие САЩ тази година изтрезнява от 8 години пиянство под мъдрото ръкодство на (др.) Джордж Уокър Буш и изглежда все по-ясно кой ще е следващият обитател на Белия дом.

Затова на някои хора им остава само да повтарят мантрите за "терорист" и "Хюсеин". Видео:


9 коментара:

  1. Заглавието ти е трепач.
    Струва ми се, че би подхождало много добре на повечето от "водещите" политици у нас.

    ОтговорИзтриване
  2. Да се подмазват на "народа", да го четкат и пр. е лява привилегия; да казват на народа истината е отговорност и участ на десницата...

    По-добре е да сме с истината, колкото и да е неприятна било на "народа", било на "електората", било на "класата": абе вие, левите, дали някога изобщо ще се отучите да не говорите за такива тоталности като "народ" и пр.?! Не разбрахте ли, че ние, хората, сме различни, т.е. че всекиму не можеш да угодищ; тогава какъв е смисъла да се подмазвате на "народа"?

    Кой и какво, впрочем, е "народа"?

    ОтговорИзтриване
  3. По тия въпроси не е зле да попрелистиш книгата ми УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА, там тия неща са обяснени пределно ясно... няма да вземам хонорари за образованието на партията ви, просто съм крайно загрижен за това, че живеете още с представите на 19-тия век...

    ОтговорИзтриване
  4. Илия, тия дето се събират на Бузлуджа да ядат кебапчета с шапки от вестници на главите са точно българската версия на хората от клипчето. Направо бих казал, че има някакво парадоксално сходство в профила на избирателите на Републиканците и БСП - супер богат партиен елит от една страна и мегалумпенизираните маси, от друга. Червените мобифони и червените бабички, както им викаше Стефан Продев. Облагите е ясно къде отиват във всички случаи.

    ОтговорИзтриване
  5. Тези от клипчето ми напонят на онези от Руби Рич.
    В България има такива сред последователитена повечето партии в момента. На първо време те правят предимно лошо впечатление, а дългосрочно създават предпоставки за ексцесии от краен характер. Под ексцесии от краен характер имам предвид всички залитания-
    крайно левите, които се стремят към национализация и тоатлно присъствие-именнто тезо, които търчат по баирите с тениски на любимите си водачи;
    реваншистите, които искат да водят комунистите в гората, да ги бият до смър с лопати, да ги палят в купа сено и други подобни, които са правени от самите комунисти преди 60 години;
    крайните ксенофоби, които искат да изтребят всичко не им харесва-малцинства от всякакво естество-етническо, религиозно и т.н

    Аз съм застъпник на идеята, че хората правят нещата-правят партията си, правят държавата си.
    Никой политически субект не е застрахован от подобно залитане, ако сред обществото има крахни настроения. Това важи и за американците.
    За американците ще се опитам да обоща.
    Според мен,
    белите американци, които в по-малка или по-голяма степен са обременени от ксенофобски и расистки идеологии, застават зад републиканците и ги подкрепят.
    Белите американци НЕрасисти- тези ,които са преодолели стереотипите, черните американци и представителите на останалите малцинства- латиноси, мюсюлмани и др. , най-вероятно ще подкрепят демократите.

    ОтговорИзтриване
  6. Ако се интересувате от политика, ако сте небезразлични спрямо случващото се около нас - и с нас самите! - ако искате вашият глас да се чуе, ако искате да променим недоброто развитие на ситуацията у нас, нека да си обединим силите, като за начало започнем да четем и заедно да издаваме новия в-к ГРАЖДАНИНЪ: СЪОБЩЕНИЕ: излезе брой 3-ти на в-к ГРАЖДАНИНЪ, приемат се заявки

    ОтговорИзтриване
  7. Мнението на Николай е най-близко до моето (макар Big Old Party да има достойнства, които не бива да се подценяват, а и не бих приел "реднековете" от Канзас за идентични с хората на БСП - липсва им трудолюбие и ценности на нашите си).

    Битието на БСП има доста характерни за примитивна селяшка десница белези. ..

    ОтговорИзтриване
  8. Радан, битието не може да има "белези", то по-скоро има качества :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Уважаеми посетители, ето какво написах на един човек, чието име скривам, относно лицето Грънчаров. Четете и размишлявайте.

    "Г-н ......,

    Пиша ви във връзка с Вашия коментар, пуснат в блога на ....... на 18 ноември:

    "Не е прилично в “чуждата” къща да се карате! И двамата си имате блогове, правете го там! Как може да си помислите, че под темата „Защо ще успеем да подобрим положението в България?” може и трябва да се джавкате."

    Г-н ......., Вие явно сте възпитан човек и се стремите да бъдете учтив и любезен с всеки.

    Моето възпитание е далеч по-лошо от Вашето и затова ще Ви уведомя, че аз не се "джафкам" с Грънчаров, а го изобличавам като манипулант, лъжец и измамник. И правя това именно с цел подобряването на положението в България. То не може да се подобри докато очакваме нещо добро от пропаднали и компрометирани политици, като Костов, и от техните блюдолизци и слуги.

    Одавна разбрах, че с лицето Грънчаров никакъв разумен диалог не може да се води. Въпросният господин просто е заучил един набор от клишета и ги повтаря непрестанно. Ако някой му противоречи веднага бива наречен "ченге", "червен", "платен агент" и прочее. Нахалството му стигна до там, че започна да учи на демокрация и антикомунизъм дори своя съименник от Ботевград, който е бил политзатворник преди 10 ноември. (За тази своя наглост "философът" беше "благословен" по нашенски от изстрадалия си съименник.)

    Самият философ-марксист Грънчаров, както и сладникавите му прозрения, разбира се, са твърде нищожни, че да им се придава голямо значение. Грънчаров просто е един от многото лъжци и манипулатори, старателно изопачаващи най-новата ни история и подбутващи ни фалшиви "спасители". Но Грънчаров явно е амбициозен, иска да е Оберманипулатор, и така успява да изпъкне сред събратята си.

    Да ви занимавам повече с въпросната персона мисля, че е излишно.

    Благодаря за добронамерения Ви коментар. Ще остана, все пак, на предишната си позиция. Защото с лъжците и мошениците може да си в добри отношения, само ако самият ти си лъжец и мошеник.

    С най-добри пожелания,
    Влечугото

    (Това е прякорът ми, лепнат от философа-марксист)

    ОтговорИзтриване