26 март, 2009

Ти ли бе, Паси?!

Соломон Паси казва, че в блоговете се пишат "простотии".
Соломон Паси търси естетиката.
Соломон Паси се бори за моралното и отговорно отразяване на новините.

Соломон Паси беше част от "новия морал в политиката".
Соломон Паси щеше да ни оправи за 800 дни.
Соломон Паси ни вкара в мръсната война в Ирак. Аргументира го, като каза, че така ще си вземем заемите от Ирак. После ги опрости и ни убеждаваше, че никога не е твърдял, че ще направи нещо друго.
Соломон Паси е сигурен, че ще стане главен секретар на НАТО, но същевременно държи да е водач на листа на НДСВ за парламентарните избори.

ТИ ЛИ БЕ, ПАСИ?!

Видео в неофициалния архив на Ре:тв. Конкретният повод за тази публикация започва някъде около 4:00 минута.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Прилагам специалното видео, което е направил Марфи, смятам, че е много по-стойностно от оригиналното участие на Паси при Иван Бедров




Още по темата при Комитата, Пейо и в "България е наша".

24 коментара:

  1. Видяла маймуната клон и решила да се покатери - не е Паси виновен, той просто видя шанс да се изока и го направи.

    ОтговорИзтриване
  2. Хаха-скоро дали няма и Паси да си направи един блог - обаче "естетичен" ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Днес Иван Бедров много готино намекна за "естетиката". Мисля, че много ще му отива на Соломон Паси естетика да му излиза при търсене в Google :)

    ОтговорИзтриване
  4. А няма ли да е по-добре "блюдолизство", нещо-друго-лизство или направо "национален предател"? :)

    ОтговорИзтриване
  5. в нашата политика има 95% мърша.това е цялата истина.

    ОтговорИзтриване
  6. Нека се порадват още малко, защото скоро започва изриването.

    И ще започнем от най-смрадливата мърша, разбира се.

    Да внимава господинът-естет.

    ОтговорИзтриване
  7. Балтазаре, я да не ги оправдаваш.

    Като окат, ще си носят отговорност за оканото. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Калинке, той е нежна душа. Помниш ли какви крокодилски сълзи рони като ни приеха в НАТО?

    Обаче не мога да разбера как сдобрява естетическите си търсения с вида на собствената си физиономия сутрин като се погледне в огледалото. :)

    Ставам гаден, затова ще спра да пиша!

    ОтговорИзтриване
  9. Този човек (Соломон Паси) е казал, че ще закрием реакторите в Козлодуй, защото са клетка на Ал Кайда.

    Това е казано 2004 година пред Ройтерс, не знам дали можем да намерим първоизточника...

    ОтговорИзтриване
  10. През 2005 г. преди подписването на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз го молих да разпространим повече информация за ЕС сред българските граждани, чаках го пред bTV, защото не благоволява да приема граждани. Докато го чаках, уж говореше по телефона. След това журналисти ми казаха, че е обичаен трик уж телефонният разговор, за да избегне неприятната среща. Сега изведнъж призна, че има дефицит на прозрачност и управленски капацитет в България и че страната ни има сериозни имиджови проблеми в ЕС. А по какви схеми се раздаваха 5-те милиона лева по Комуникационната стратегия всяка година? Скулптурите в двора на Външно естетика ли са или нещо друго, да кажем мегаломания? Там пиле не може да прехвръкне от камери и следене на хората, кой и кога ще отиде да ги разглежда? Умопомрачително. А някой знае ли съпругата му Гергана Грънчарова, вече Паси, с каква дейност се занимава като министър по европейските въпроси? Бихте ли ми изброили три задачи, които да е свършила като министър? Брак по сметка, защото не могат да бъдат дипломатически представители, ако не са женени според международните изисквания за дипломатите. Всичко е сметка и при двамата. Няма отговорност, няма държавническо поведение. Само сметка.
    Блогърите пишели простотии. Затова направих анализа, защота знаех, срещу какво се изправяте -
    През 2005 г. преди подписването на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз го молих да разпространим повече информация за ЕС сред българските граждани, чаках го пред bTV, защото не благоволява да приема граждани. Докато го чаках, уж говореше по телефона. След това журналисти ми казаха, че е обичаен трик уж телефонният разговор, за да избегне неприятната среща. Сега изведнъж призна, че има дефицит на прозрачност и управленски капацитет в България и че страната ни има сериозни имиджови проблеми в ЕС. А по какви схеми се раздаваха 5-те милиона лева по Комуникационната стратегия всяка година? Скулптурите в двора на Външно естетика ли са или нещо друго, да кажем мегаломания? Там пиле не може да прехвръкне от камери и следене на хората, кой и кога ще отиде да ги разглежда? Умопомрачително. А някой знае ли съпругата му Гергана Грънчарова, вече Паси, с каква дейност се занимава като министър по европейските въпроси? Бихте ли ми изброили три задачи, които да е свършила като министър? Брак по сметка, защото не могат да бъдат дипломатически представители, ако не са женени според международните изисквания за дипломатите. Всичко е сметка и при двамата. Няма отговорност, няма държавническо поведение. Само сметка.
    Затова написах анализа за блогърите, защото знаех, срещу какво се изправяте -
    http://svejo.net/home/link_summary/195112-Blogurite-v-Bulgariq-socialni-aspekti?feature=7#comments
    Любима Йорданова

    ОтговорИзтриване
  11. Как реши, че съм тръгнал да го оправдавам :D :D :D
    Да не съм луд :D

    ОтговорИзтриване
  12. хахахаха, колко е тъжно, един да каже Паси напсува блог и вече е изяден...

    Без въобще да го чуете какво казва! Никъде не каза, ВСИЧКИ блогове са простотия. Каза, че това което беше прочетено е простотия, но няма кой да го чуе. И се замислете, колко от всички блогове пишат "непростотии" и кои са по посещавани.

    Жалкото е, че даже няма да се замислите, каква е истината, а ще се водите като стадо след някой.

    п.с. мислете, хора, мислете!!!

    Поздрави, Слав.

    ОтговорИзтриване
  13. Ей как се радвам, че видеото влезе в такава широка употреба :)

    ОтговорИзтриване
  14. Каня Ви в групата на favit.bg > http://favit.bg/groups/v/blogurite-sa-prostatsi/ (Блогърите (не) са простаци) където събрах и коментирах всичко казано и писано до сега по темата от колеги блогъри, нека всеки които намери нещо ново или пише по темата го добави.

    ОтговорИзтриване
  15. Монката си търси пост. щото след няколко месеца може да не е и дори депутат. ще говоря с познати в 1280 да го вземат!

    ОтговорИзтриване
  16. Точно така. Европейският съюз е новият Съветски съюз, където ...лизатори от този калибър се чувстват в свои води. Паси призовава към нещо, което преди се наричаше соц-реализъм: да представяш реалността такава, каквато ТРЯБВА да е, а не каквато Е.
    Иначе е добър кодош - шеф на НАТО - човек, който не е ходил в казарма, от страна, която няма армия :)))))

    ОтговорИзтриване
  17. Соломон Паси е поредното доказателство,че в България липсват достойни хора на политическата сцена

    ОтговорИзтриване
  18. Г-н И, пишете, че започва изриването. За съжаление считам, че сте пропуснали една буква - действително започва изтриването. Поне за тези теми и хора, които са им достъпни.
    http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=turizym&Number=1949871969&page=0&view=collapsed&sb=5&part=1#Post1949872226
    Цензурата у нас не е за подценяване и точно тя няма да позволи да се изрине гюбрето след 3 месеца.

    ОтговорИзтриване
  19. Ако не беше това, че използваш името му, КОЙ щеше да чуе за тебе ?! - това , наистина, не е простотия, а в правото се нарича неправомерно възползване от чужда известност и наистина нагло вплитане на една дума, извадена от контекста и произволно свързвана с чужди коментари с различно или сходно съдържание - това може дори да бъде подсъдно в нормалните държави, а тук...се възползват такива като теб...и никой не се замисля...най-лесно е така - в такива случаи важи приказката, че риба се лови в мътна вода...ама тогава вони на тиня ! докато има всеядни хора, ще има и такива като теб ! Никакъв не ми е С.П., само го познавам и доколкото разбирам, въпреки грешките и недостатъците му - кой човек ги няма ?! - си доста под нивото му. С досада и презрение... В.Мирчева

    ОтговорИзтриване
  20. Най-искрено Ви благодаря за презрението, г-жо Мирчева. В крайна сметка, ако не се презирахме, ако не спорехме и винаги се съгласявахме един с друг желанията на господина Паси щяха да се сбъднат и той щеше да е много щастлив.

    Има и нещо друго - от всички коментари, които бяха написани тук, само Вие и още един анонимен читател си бяхте позволили да ме критикувате мен за позицията ми. Останалите изразиха чувства против особата на г-н Паси и то не заради конкретния повод, а заради характера му и политическата му същност като цяло (да не повтарям някои от по-крайните квалификации, които бяха употребени по негов адрес).

    Не ми остава нищо друго освен да Ви препоръчам (на всички всъщност) да гледат утре (неделя) от 18.30 по Ре:тв предаването "Пристрастно", където с Комитата и Радан Кънев ще коментираме допълнително темата.

    Ваш,
    Господин И

    ОтговорИзтриване
  21. За статистиката да отбележа: аз лично подкрепям Соломон Паси. Защо ли?

    Ами защото, погледнато отстрани, хората, дето четат блогове, също имат правото на оценка и на позиция: като нещо не ти харесва, имаш правото да го кажеш. Ако някой според теб се държи просташки и непристойно, не само можеш, твой дълг е да реагираш, щото иначе има опасност простотията, ако не й се противопоставяме, има опасност да ни задуши, да стане норма - и тогава възпитаните хора (като мен примерно :-) ) стават "странни", "ретро", стават мразени и пр.

    Та този С.Паси като страничен наблюдател също има пълното право на реакция и сега е тъпо да го разкъсваме, че бил казал това или онова, така ги е усетил нещата, казал си го е смело и убедено, за това дори заслужава похвала, какво тук има да се протестира?! Само затова че е политик ли? Аз също много от политиците всеки ден ги критикувам, ала тук не мога да си кривя душата само щото Паси е политик да почна и аз в общия хор да го коря.

    За протокола също ще отбележа: БЯЛГАЗАР ИВАНИЧ както винаги е съвсем прав :-)

    ОтговорИзтриване
  22. Не е толкова дразнещ факта,че Соломон Паси изкарва някаква не добре обмислена реакция,а начинът на неуважение от негова страна.Аз лично се вбесявам на нашите така наречени "полтици",защото си мислят,че могат да си правят всичко.После идва момента на изборите в които стават много мили и културни:)Странно!!

    ОтговорИзтриване