18 март, 2009

Голямото оливане

Не, не става въпрос за тържеството по случай 25-ата ми годишнина снощи (макар че и там добре се представихме).

НДСВейци представиха новия сайт на "величеството" (както помежду си наричат гражданина) Сакскобурготски. Дори не искам да коментирам тъжните им напъни да се доберат до участие в следващото Народно събрание.

Не. Това, което ме предизвика да пиша това е адресът на новия сайт - http://kingsimeon.bg/

Не знам кой либерален капацитет е мислил заглавието на сайта, но може би е трябвало да провери в Уикипедия или някоя дебела книжка и да свери, преди да изложи "величеството" си като кифладжия.

Симеон не е БИЛ никакъв king, така както цар не се превежда king на английски, а czar (има различни изписвания - tzar, csar).

Сега остава да почакаме й сайтовете на "князете", например princekiril.com, princesskalina.net и така нататък...

7 коментара:

 1. Г-н И вер.2,
  Опитвал ли си някога да мислиш?
  Или някой мисли заради теб, а ти пишеш и се надяваш да се конвертираш за чужда сметка.......
  Нищо лично, само доста срамно и скандално от 25-те ти години

  ОтговорИзтриване
 2. Ти от Симо Горския и от лакеите му какво очакваш?

  ОтговорИзтриване
 3. Към Анонимния от коментар №1:
  Ти, Приятелю, царски лакей ли си или что? И ако наистина мислиш, защо хулиш хората за тяхното вярно мнение по въпроса? Пардон - " ВЕРНО". Време е да наричаме нещата с истинските им имена , а не завоалирано, с недомлъвки. Просто се чудя дали има негласували за недомислицата Симеон през 2005, които още са живи?! Как може да оприличиш това: Не знам, може би "Пиянството на един народ". Е, народе не изтрезня ли вече бре???? Още ли си махмурлия, а? Срам и позор!!!!! Срамувам се, че съм българин!!!! Никога не съм мислил, че ще го кажа, но аз го и мисля! Преди 18 години бях патриот и си казах, че ще остана, за да помогна с каквото мога. Сега разбирам, че съм бил ГЛУПАК!!! Всичко бих дал да се върна, но не мога, не мога и да променя нищо, защото вотът ми се подменя редовно/ разбирай изборите/ и от мен нищо не зависи. Ами от теб, Читателю, зависи ли?

  ОтговорИзтриване
 4. Статията е на място. Продължавай в същия дух и да не ти пука от индивиди класифицирали се като "Анонимен" :) (обикновенно такива са под прикритие за да се кръстят така :) )...
  Поздрави

  ОтговорИзтриване
 5. не се пише нито tzar, нито csar, а tsar. За справка виж влезлия в сила закон за транслитерацията :)
  Поздрави

  ОтговорИзтриване
 6. Аз не говоря за транслитериране, а как е правилната титла на английски език.

  Става въпрос за това, че царедворците дори не знаят каква е титлата на английски на този, когото смятат за монарх (а той си е гражданин! :))

  ОтговорИзтриване
 7. На Другаря_И му е лесно с неговата партия,винаги могат да го вкарат в парламента.

  ОтговорИзтриване