17 декември, 2008

Долна просташка дивотия

Вижте това лице. Това е д-р ЕМИЛ КОНСТАНТИНОВ, Народен представител в 40-о НС от групата на Коалиция за България (БСП).

Д-р Константинов изниква като най-вероятният автор на репликата "стига с това ин витро, дай да ти направя едно in vivo".

Искам да кажа, че съм тотално отвратен от поведението на българските народни представители. Не само от това на жалкият простак, който си е позволил да се изкаже по този сексистки, тъпанарски и дебилен начин към жена, която не може да има дете, ами и от поведението на неговите колеги, които сме избрали да ни представляват, които въртят и усукват как ли не, само и само да не кажат кой точно го е казал.

Искам обаче и да изразя възхищението си от българското гражданско общество, което реагира достойно на недостойното отношение на неговите представители и не допусна за секунда дори да се толерира подобна простотия и да бъде забравена след няколко дни.

Сега остава само едно. Да помолим д-р Константинов и неговите колеги от ПГ на Коалиция за България и от НС да се извинят на всички жени и д-р Константинов да депозира оставката си като народен представител в 40-о Народно събрание на Република България.

Това е единственият начин да се изтрие петното върху върховната институция и върху Републиката като цяло.

П.П. Призовавам всички, които се интересуват от темата да не оставят нещата да потънат и да намерят своите начини да участват!

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Група във Фейсбук

АКТУАЛИЗАЦИЯ: По някаква непонятна на мен причина съм написал, че човекът се казва Георги Константинов, всъщност името му е Емил. Извинявам се на всички Георги Константиновци...

33 коментара:

  1. Присъединявам се към моленето на другаря да се разкара, но ми се струва, че той няма да иска.

    ОтговорИзтриване
  2. Сега бил в болница, казват. Интресно как всички се разболяват, като не им изнася. Да си подава оставката!

    ОтговорИзтриване
  3. Няма да си подаде оставката. Такива гьонсурати са ваксинирани срещу срам, чест и достойнство. А не е само той, уви. Има ги такива в целия диапазон на парламентарния партиен спектър. Тя, простотията, не е партийно ангажирана...

    ОтговорИзтриване
  4. Освен, че е депутатин, този "дофтор" е и партиен големец - член на ВС или НС на БСП

    ОтговорИзтриване
  5. Ще погледна утре списъка на НС и ще ти кажа дали присъства. Но нищо чудно. Явно е силният човек от Монтана.

    ОтговорИзтриване
  6. и още нещо - не е Георги, а е Емил

    Народно събрание на Република България
    ЕМИЛ КОНСТАНТИНОВ ГЕОРГИЕВ. Парламентарна дейност:. 40-то Народно събрание - Член (11.07.2005 - до момента); Парламентарна група на Коалиция за България ...
    www.parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=3&action=show&did=67 - 14k - Кеширана - Подобни страници

    ОтговорИзтриване
  7. Отчайващото е, че няма да го направи (бахти нереза, честно)

    ОтговорИзтриване
  8. Нямам представа откъде ми е дошло това Георги при положение, че и аз му гледах страницата в сайта на НС (снимката е оттам). Оправих го

    Стойчо и всички останали - няма да си я подаде, ако спрем да му я искаме и се примирим отново...

    ОтговорИзтриване
  9. Илия, мисля че прибърза и се предовери на някои медии. Ако се окаже че авторът на прословутата реплика е д-р Ваньо Шарков ще стане много конфузно.

    ОтговорИзтриване
  10. Това е конкретен случай, с Владо Кузов беше подобно.

    Трябва ни системно решение на проблема с отзоваването на депутатите и да се знае, че партията им не може да ги покрие, ако сгазят лука. Сега писах нещо по въпроса, вижтв го и ако ви допада идеята, давайте, имате си блогове и да почваме да вдигаме зулуми, докато не ни чуят.

    ОтговорИзтриване
  11. То се знае, че дебила няма да си подаде оставката- и затова с шутове вън от парламента , а и от държавата! Не ни трябват такива простаци!

    ОтговорИзтриване
  12. Сам няма да си подаде оставката, на всичко отгоре ще си вземе и премията от 2000 лв в парламента. Де толкова доблест в български депутат...
    Може би една петиция за неговото изключване от парламента е начинът да реагираме?

    ОтговорИзтриване
  13. Данаиле, Илия не прибързва, както изглежда става дума за двама ебачи в тази 17 членна комисия.

    Някакъв предложил на една от жените същото- да и направи бебе..

    ОтговорИзтриване
  14. напълно съм съгласен с коментара и искането за публично извинение и оставка на така уличения гаден господин от БСП.
    Гласувам с две ръце.

    ОтговорИзтриване
  15. Оставката на този скапаняк!

    ОтговорИзтриване
  16. Моля ви, БЪЛГАРИ без такива изказвания-"д-р" Емил Костадинов Георгиев е опериран по спещност за ампутиране на СЪВЕСТ и навярно операцията е успешна - ще покаже времето !!! Молим се дано е неуспешна!

    ОтговорИзтриване
  17. За жалост съм съгласен, че нито ще си даде оставката този негодник, нито дори ще се засрами. Да не говорим, че като му гледам очичките и възрастта, вероятно е от тези, които трудно "дигат самолета". Та компенсира да се празни вербално, боклука му с боклук.
    Трябва да му остане нещо за спомен все пак. Мисля че прякора "Уя", ще бъде съвсем адекватен на изявата. Нека да види как хората ще казват за децата му - "децата на Уя", на жена му "жената на Уя". Да му остане доживот. Срещу това няма власт...

    ОтговорИзтриване
  18. Поради естеството на държавата, от чието народно представителство произхожда този Член на комисията по здравни въпроси е ноторно, че подобно депутатско поведение ще остане без особени последици. Като ценители на "добрия вкус" и неподправеното "чувство за хумор" на този Член на Комисията по здравни въпроси си позволяваме да го предложим за награждаване с луксозно издание на разказа на Ангел Каралийчев "Грехът на дяда Ивана"

    ОтговорИзтриване
  19. Аз лично предпочитам in vivo! Не че това ви интересува! А причината за невъзможността за нормално забременяване за толкова много български семейства е в изнервящата прекалено дясна политика дето ни налагате с толокова много лъжи и манипулации.

    ОтговорИзтриване
  20. Искам на този комунистически глезльо да му счупя нослето и да видя как си е изкарал дипломката по времето на другарите.Няма ли най-накрая разумните хора да излезем и да ги разкараме от уютната сградичка на жълтите павенца.Като се огледам наоколо настръхвам да гледам страдащите хора, а този дрисльо "in vivo" ще прави, голям любовник го докара!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Нека си подаде оставката и аз му я искам, но искам оставката и на Пирински, както и прокуратурата да се самосезира за всички извършени престъпления в НС. Доказателства - бол! Просто някой трябва да поработи! Де да бях прокурор!

    Също така искам оставката и на министъра на Земеделието - Валери Цветанов, мисля че беше, който се е обзаложил за бутилка уиски, че ще плати полагащите се средства на хората, занимаващи се със земеделие!!!

    Три оставки искам и ги искам до Коледа!!!!

    ОтговорИзтриване
  22. 6TOM STE GLASUVALI ZA KOMUNISTITE SEGA 6TE IM TYRPITE PROSTOTIITE!!!

    ОтговорИзтриване
  23. S dve raze sam tosi gospodin da se mahne ot parlamenta. Interesna mi e reakciata na Pirinski. Kagete molia kade praktikuva tozi lekar?

    ОтговорИзтриване
  24. Само като му видиш бесепарската физиономия уядена и ти става ясно за какъв интелект става дума. Искрено се надявам това да е последното правителство на бсп. Тази агония е абсурдна.

    ОтговорИзтриване
  25. Прави ми лошо впечатление, че се набляга на факта, че е бесепар.

    Все още не знаем кой е втория депутат осеменител. Нищо чудно той да не е бесепар, което няма да го направи по-малко лош.

    Нали така?

    Аз си мисля, че принадлежността на някого към дадена партия не трябва да бъде критерии за добро или лошо, както и не бива да се използва за алиби..

    Прав ли съм или бъркам?

    ОтговорИзтриване
  26. Гледам стари филми, слушам стари парчета, не е ли вече време за промяна на сюжета? Скапана държава, некадърни политици!!! Отпуснали са задници в тежки кресла,въобще не подозират, че ги чака тесла. Време Е Някой Да Изхвърли Боклука!!! В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!

    ОтговорИзтриване
  27. Да, и на мен това ми прави впечатление, което казва Балтазар.

    Всички са едни и същи - политическите цветове са само за прикритие!

    Виновна е системата - подкрепете кампанията за реформа на политическата система - има връзка в дясното поле!

    ОтговорИзтриване
  28. Като казваш за системата се сетих, че преди време много се бяха разпалили нещата в посока на мажоритаризиране на избирателната система.

    Предложението, тогава дойде от типове със съмнителна репутация и гравитиращи, около "Дондуков 2" , а после внезапно беше подкрепено и от държавника ползващ този адрес.

    Аз съм против предложението. Против съм не, защото е с авторство от президентството, а защото мажоритарната система предполага на половина по-ниска представителност.

    Смятам, че настоящата система за избор на депутати по МИР-ове е добра и ако й се добави система за отзоваване (мажоритарно - според заслугите) на неодобряваните депутати, то ще имаме една добре работеща, адекватно предтавяща избирателя и прозрачна политическа система.

    Идеята ми е, че отзоваването на депутатите, заедно с партийната листа биха гарантирали двоен контрол над поведението им. Такъв в момента няма, дори партиините босове не могат да отзовават издънкаджиите, единственото което могат е да ги изгонят от парламентарната им група.
    Колкото до партиините листи, аз съм на мнеие, че всяка партия сама трябва да си решава на какъв принцип ще ги попълва.

    ОтговорИзтриване
  29. Балтазаре, аз не съм за чиста мажоритарна система (макар в моментите си на радикална ярост срещу статуквото да подкрепям идеята).

    Това, което липсва на българската политическа система обаче е връзката между избиратели и представители.

    Въпросният господин беше напълно АНОНИМЕН преди да се изкаже по тоя брутален начин.

    Чистата мажоритарна система гарантира много добра връзка между избиратели и избраници понеже се знае с абсолютна точност кой е избраникът ти. Неслучайно САЩ и Обединеното кралство работят точно с такива системи.

    Вярно е обаче, че чистата мажоритарна система осигурява слабо представителство на малцинствени групи и толерира малко на брой големи партии. Тези неща не биха били полезни за нашата политическа система.

    Ето защо според мен трябва да предвидим някаква форма на комбиниране на двете системи - и то не като разделяне - 100 депутати мажоритарно, 100 пропорционално, защото това е безсмислено.

    И не като изместване ролята на партиите като най-важни политически субекти за сметка на личностите.

    А като ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ на изборния процес - просто даване повече възможност на гражданите да влияят върху това кои точно да са представителите им! Това може да стане по много начини - листите да не са подредени, а всеки да гласува заедно с бюлетината за един представител и така да се подреждат.

    Или да се разместват по подобие на Европейските избори (тогава обаче беше така направена системата, че да не сработи - с 15% праг за разместване).

    И тогава партиите ще са длъжни да предлагат по-качествени лица и качествените лица ще имат шанс да пробият сред партийните листи.

    А иначе това с отзоваването е още по-трудно. Никъде по света системата не е по-концентрирана върхи отзоваването, отколкото върху избирането.

    Това е като да решеж салата след като сте изпили ракията... :)

    ОтговорИзтриване
  30. Една партия, ако разчупи шаблона (тук възлагам голяма надежда на СДС с Мартин Димитров) останалите ще клекнат за няколко години. Щото ти си по-ляв политически от Х и вместо да се разправяш с някой партиен велможа в БСП и тоя да ти обяснява, че примерно Масларова е лицето, корто защитава трудещите се, социално слабите и т,н, ти просто ще си избереш представител в друга партия, за когото ще ти се чуе думата при издигане на кандидатурата му и ще гласуваш за него, защото те представлява.

    Простичко е, една партия да се отвори и останалите и да не искат...

    ОтговорИзтриване
  31. Много е жалко, това което се получи. От една страна искаме да се отървем от гаднярите, но друга, когато дойде момент да кажем какво следва после всеки си трае.

    Не трябва да остава вакуум, защото той лесно ще се запълни, а не е ясно точно с какво. Тук в блога на Илия Марков срещаме същата безидейност, като в парламента. Разберете, че политиците не са повече от всеки един от нас и те изпитват същите затруднения. Ние- техните гласоподаватели трябва да решим съдбата им - как да бъдат избирани, как да бъдат махани, ако правят глупости или нищо неправят, а само подремват завити с вестник, като скитници от американски филм. Те сами едва ли ще се засилят да си гласуват достъпна и работеща система за отзоваването им, ако не ги притиснем достатъчно убедително.

    Много съм разочарован от липсата на интерес към проблема, защото при тази пасивност и безидейност сме обречени на всеки 10-12 години да преживяваме едно и също.

    ОтговорИзтриване