05 октомври, 2009

Мерзавец! Страхливец!


Как не те е срам да подаваш оставка и да бягаш от отговорност?! И то точно, след като изгуби изборите с 31% за партията си.

Ти не знаеш ли, че един политик като се провали след мандат (или повече) управление не може да си подава оставката - това е бягане от отговорност! Трябва да остане на поста си, да си акумулира властта и да си блъска глава в стената, викайки "Беше много успешен кабинет! Беше много успешен кабинет!"

Пък дори и това да струва оцеляването на партията му като влиятелна политическа сила.

Дори не заслужаваш голяма снимка да ти сложа. Ето виж, нашият социалистически лидер заслужава:


Вие с него може да сте от различни партии, но има на какво да се научиш. Той и 20% не успя да събера за партията си (след един - да не забравяме - много успешен мандат), но нито за момент не се изкуши да избяга от отговорност - запази достойнството и честта си - остана на пост като оня пич на амбразурата! И не само това!

Закотви се твърдо в Народното събрание, заедно с онези, които имат вина за успешното управление - Ивелин Николов, Антон Кутев, Киро Добрев, Орешарски-бившия-зам-на-СДС, Румен 1 и Румен 2, Масларова, Гагузов и пр.

И накрая: Честито на гръцките ни приятели от ПАСОК - с голямата победа обаче идва и голямата отговорност. Победата на социалистите не е победа само за Гърция - тя е тест за Левицата в цяла Европа, която почти навсякъде е в криза. Ще успее ли Папандреу и колегите му да ни покажат пример за бъдещето на Лявото или след някоя и друга година приятелите ни, които симпатизират на Неа Димократиа, ще ни бъзикат както ние сега тях, само времето ще покаже.

Още няколко интерестни материала:
"Гърция след изборите - очаквания за промяна" от e-vestnik.
"All Eyes on Papandreou" в рубриката "Comment is free" на The Guardian.

3 коментара:

  1. Малко другарска критика, а? Няма лошо, но и смисъл няма май. Поне ще стане интересно, като дойде синята "агитка" :D

    ОтговорИзтриване
  2. Балтазаре, то пък човек в крайна сметка за какво му е блог, ако не може от време на време да си излее душата, дет' се вика... :)

    ОтговорИзтриване
  3. Абе, ако е само за едната душица, то човек и в асансьора може да я пусне :D :D :D

    PS: Грънча не се ли е намесил още или си му уредил среща с Банерман :D

    ОтговорИзтриване