26 август, 2008

Летен фестивал на БСМ

Днес, в края на деня имам малко свободно време и реших да го използвам да ви разкажа с какво се занимавам в последно време.

В края на тази седмица - 30-31 август, в Русе ще се проведе традиционният летен фестивал на БСМ. Тази година той ще събере над 150 млади социалисти и социалдемократи от всички краища на България, които в рамките на двата дни ще обсъждат ролята на гражданското общество в политическия живот на България. Ето защо мотото на фестивала ще бъде "Европа на гражданите".

Гражданското общество е безкрайна тема, с която често се злоупотребява от страна на журналисти, социолози, политолози и най-вече...политици. Но гражданското общество е със сигурност най-важното условие за изграждането и заздравяването на една силна и действаща демокрация.

И за да не се ограничава дискусията за пореден път до това колко е важно да има гражданско общество решихме да поканим за участие хора и организации от обществения сектор, които да разкажат за собствени успехи, които са постигнали. Политически успехи, които не са преминали през партийните централи и не обслужват нечий частен интерес, а са били постигнати посредством обединението на обикновено хора, водени от обща идея за общото благо.

Толкова засега. Но ще имам още за разказване.

3 коментара:

  1. "..ще обсъждат ролята на гражданското общество в политическия живот на България."

    Дано само тези 150 да не са онези от Бузлуджа,че току-виж измайсторили набързо някой граждански ГУЛАГ.

    Не се шегувам,стряска ме идолопоклонничеството сред младите социалисти към "човеколюбеца" СТАЛИН.Мисля,че ако тези обсъждат гражданското общество,акцента ще падне на това как да го затрият.

    ОтговорИзтриване
  2. nibelung когато се оттучат да си казват другарю тогава може и да почнем да им вярвяме че имат проблясъци за гражданско общество,иначе комсомолско меропроятие

    ОтговорИзтриване
  3. Хм, и за какво си говорехте там;-)

    ОтговорИзтриване