22 август, 2008

Цитат

Днес нямам тема, по която да ви пиша, затова пък реших да ви споделя един много готин цитат, който намерих:
Едно общество, което омаловажава достойнствата на водопроводчиците, защото прокарването на канализация е нисша дейност, а толерира некадърните философи, защото философстването е висше занимание, никога няма да има нито добри водопроводи, нито добра философия. И тръбите, и теориите на такова общество ще си останат безводни.

Джон Гарднър, писател

5 коментара:

  1. Страхотен цитат, наистина, и колко мъдро...

    ОтговорИзтриване
  2. За мен това мнение е вярно и правилно.Винаги съм казвал,че хората са важни.Казвал съм го и ще продължавам да го повтарям,защото вярвам,че е така.

    По темата от вчера за данъците искам да дам и аз един цитат от Милтън Фридман
    „Всеки човек трябва да бъде свободен да прави добро, но само ако е за негова собствена сметка.“

    ОтговорИзтриване
  3. Аз пък бих си позволил да кажа следното: а когато общество, каквото е нашето, поставя в ценностната си скала водопроводчиците по-високо от философите, то такова едно общество няма как да не е в най-окаяно положение, в каквото именно се намираме ние; да не говорим пък за това, че когато едно общество почне да решава кои философи са кадърни, и кои - некадърни, то такова едно общество рискува да остане под властта на най-долнопробната философия, каквато изобщо може да съществува; което също сме успели да го постигнем в максимална степен...

    ОтговорИзтриване
  4. ... т.е. във вода газим и шляпаме, а пък жадни си стоим... :-)

    ОтговорИзтриване