04 февруари, 2008

Най-важното тази сутрин: Тадич печели в Сърбия; Новото време ЗА мажоритарно гласуване и още...

Борис Тадич печели изборите за президент на Република Сърбия с преднина от около 100 000 гласа или близо 2 % пред опонента си от Сръбската радикална партия - Томислав Николич. Добрата новина - 67,6 % от сърбите са дали гласа си, а Николич признава поражението си още преди Тадич да се обяви за победител. Лошата - управляващата коалиция в Сърбия се разклаща все повече, а противоречията между партньорите се изострят.

Сутринта Емил Кушлуков от Новото време и Илия Божинов от Лявото крило в БСП спориха при Коритаров в НоваТВ за предложените от Първанов промени в избирателната система и в частност за въвеждането на мажоритарен вот. Г-н Кушлуков се обяви против него по принцип, но Всеки ден пък пише, че Новото време и БСП се обединили около мажоритарния вот.

Родители от Националното обединение на родителите Антидрога (НОРА) пък протестират срещу присъдата на Димитър Желязков (ПОК Митьо Очите). Не била достатъчна. Не става ясно дали предпочитат Желязков да остане на свобода или да се влачи по съдилищата още няколко години без ясна гаранция за краен успех на делото.

Широко рекламираната електронна система за кандидастване в софийските детски градини тръгна с голяма засечка. Сайтът на няколко пъти отказа работа. От фирмата, разработила сайта, прехвърлиха вината върху хакерски атаки.


Снимки и изображения: Reuters, Дневник и Уикипедия

1 коментар:

  1. Мхм... та нали именно Кошлуков скача от сумати време и иска мажоритарен вот!? Аз с това ще го запомня горкия...

    ОтговорИзтриване