03 ноември, 2007

Нощна София

Благодарение на поредицата на "Дневник" - "Икономическото досие на комунизма", темата за "комунистическото" (икономическо) наследство става отново доста популярна (и това е само началото - убеден съм!) Ето например един от първите коментари по въпроса - на Комитата. Само че докато ние в "блогосферата" си циклим над едни и същи въпроси и през седмицата, и петък вечер, и събота-и-неделя, повечето нормални хора в края на седмицата разпускат. А аз снощи по стечение на обстоятелствата попаднах в едно уникално заведение, което не съм и предполагал, че съществува в София. Вижте за какво става въпрос (снимка):


Огромен бюст на Ленин, знаме на СССР, трио певци, изпълняващи целия репертоар на бившия Съюз. И пълна зала. И то не с червени бабички, ами с млади хора. Това последното много ме изненада.

Не знам защо, но винаги съм отъждествявал младите хора с тези, които са денем и нощем в интернет да громят "комунизма" и всичко, което дори малко им прилича на него... :) Явно обаче има и други хора. Не е речено, че те задължително трябва да са някакви отчаяни "нео-комунисти", ами просто хора, на които това им е интересно и се забавляват по този начин и тези символи не им действат както на останалите няколко фанатизирани, забити до гушата в партизанщина, "анти-комунисти" или "демократи", които дори май не знаят за какво се борят...

Аз в това заведение сигурно няма да се върна - не ми е по вкуса - но се радвам, че в България са останали и нормални хора. А не само червени или сини бабички.

Няма да разкрия къде и как се казва ресторантът, за да не правя реклама никому. Ако някой иска да знае пишете ми коментар към тази статия с е-пощата си и ще ви отговоря.

Извинявам се за качеството на снимките, но разполагах само с телефона си.



3 коментара:

  1. Айде бе, кажи името на заведението и къде се намира. Дай възможност на пещерните антикомунисти да оплакнеме оченцата ;-)

    ОтговорИзтриване