20 май, 2010

Началото на края

През почивните дни в Испания се проведе заседание на изпълнителното бюро на ЕКОСИ (млад. орг. на ПЕС). Аз не можах да присъствам, тъй като в момента се занимавам с едни други хубави работи (за които ще разказвам по-нататък, ако всичко се развие позитивно), така че вчера получих "височайше" обаждане с новини как е преминало бюрото.

Не крия, че повод за радост ми даде следната новина – Изпълнитеното бюро на ЕКОСИ напълно единодушно е отказало членство (дори като наблюдаващ член) на Младежкото "обединение" в БСП (обединение на няколко все още останали върли кариеристи в БСП). Решението е съвсем логично и закономерно. Все пак за няколкото си месеца съществуване, МО успя да се прояви най-вече с веене на байряци с лика на "Любимия Вожд" Сергей Станишев и една почистваща акция, когато отидоха да мият паметника на съветския войн с веро.

И докато подобни "политики" са любима форма на младежка активност за ръководния апарат на Двайсе'летницата (да не са посмяли повече да ми се сравняват с Дядото), то те могат да предизвикат само смях на запад от Драгоман. Всъщност излъгах – не само смях, а и малко страх. Защото сравнението между това, което ни се представяше за "гнило статукво" и това, което сега е "ново начало" се вижда и с просто око и предизвиква странни реакции.

Така че, днес ЕКОСИ, а утре може и ПЕС, кой знае? Особено след като г-н Станишев и кръжецът от мухи-лай*арки около него направиха всичко по силите си да блокират провеждането на най-голямото ежегодно социалистическо събитие в Европа в България – Летният лагер на ЕКОСИ. Защо мислите го направиха? Защото домакинството беше поверено на БСМ. Не на Сергей Станишев, не на БСП – а на БСМ.

9 коментара:

  1. Признай си, че си манипулирал гласуването ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. Не признавам! По него време ми беше много напечено и бюрото ми беше последното нещо на главата ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни новини, поздравления! За да е пълна радостта дали има мотиви към решението?

    ОтговорИзтриване
  4. Вярвам в теб и твоите способности! Не ми минавай с номера, че си бил на работа :)

    ОтговорИзтриване
  5. Не мога още да преценя дали е по-добре да се остави БКП-БСП да затъва, за да ни освободи от криминалното си присъствие. Или пък да се крепи, за да служи за жив пример - нещо като плашило-пазач, за да не залитат хората в тая посока. ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Това последното ми хареса. Добре е да има полу-жив нагледен пример. Не че БСП не е в сериозна кома, но това да не ни заблуждава, че току-виж вземе и се съживи. Иначе партията е във възход. Есената някой от функционерите беше изказал мнение, че числеността на членската маса възлиза на 190к, а наскоро "Кутето" се изхвърли, че са 210 хиляди и уточни, че 210 хиляди са плащатите членски внос... ;) :)

    ОтговорИзтриване
  7. @Пейо - веднага щом ги имам

    @Стойчо - имаш право да се съмняваш, но чак ЕДИНОДУШНО. В ЕКОСИ има лагери (не е тайна), поне противния лагер щеше да иска да ни направи мръсно...

    @Радо - второто при всичко положения е по-удобно за Боцко. Но първото е по-добро за България ;)

    П.П. Ти къде се изгуби?

    @Балтазар - това ми напомне времето, когато тъпото Куте обясняваше за 20'000 млади хора извън БСМ, а после на учредително събрание на МО събра...200. :)

    ОтговорИзтриване
  8. за мъртвите или хубаво,или нищо....нямам какво хубаво да кажа за младите кариеристи от БСП...

    ОтговорИзтриване
  9. От Дафо Величков

    На учредяването може да сме били 200 представители, ама БСМ няма и 20 човека член.маса. Вие сте една фиктивна организация без смисъл.

    ОтговорИзтриване