20 януари, 2010

Вер. 3?

Измина много време, откакто направих първия си блог и започнах да го списвам. Трябва да е било някъде 2004 или 2005г. – по времето имаше съвсем малко български блогове и идеята тепърва набираше скорост и в глобален мащаб. Не го казвам, за да се хваля – все пак блогът ми не е първенец, нищо че е толкова стар, ами като въведение към следващото съобщение.

Откакто започнах да пиша, въпреки промените в място, име, дизайн, стил и дори език, едно нещо никога не се е променяло – тематиката на "Господин И". Политика. Независимо дали като коментар на текущи събития или споделяйки мнението си по дадена тема, блогът ми винаги е бил болезнено сериозен, вероятно на моменти дори скучен за хората, които се интересуват от материята в нормални количества. :)

Сега за пръв път обаче "Господин И" започва да става излишен. Защо излишен? Да не би политиката да е "свършила" в България? Не, разбира се. Просто вече има ново място, където смятам да публикувам политическите си коментари и собствени разсъждения – Алтернативи.БГ.

Този нов сайт е проект на Форума за социални алтернативи – независима неправителствена организация, която стартирахме с приятели и колеги – някои бивши, други настоящи – членове на БСМ. Учредихме Форума с абсолютната увереност, че няма структура в България, която да предлага и отстоява идеите и ценностите на модерната европейска левица – няма как да не спомена тук БСП, която е по-близо до идеите на консервативната десница, отколкото на социалдемокрацията.

Решихме, че най-добрият начин да започнем да развиваме и популяризираме идеите си ще е чрез едно електронно издание. И така се роди идеята за Алтернативи.БГ.

Извън политиката обаче има десетки неща, които ме вълнуват и които според мен чудесно биха намерили мястото си в личния ми блог. Така че постепенно смятам да спра да пиша тук за политика (е, може би ще анонсирам, поне временно, нещата, които публикувам в Алтернативи.БГ). И ще се опитам да пиша повече за книги, кино, театър, вино и всичко друго, с което запълвам свободното си време.

Ще ми се обаче да чуя и от "верните си читатели" (всички обичаме клишетата) мнения по въпроса. Какво искате да четете? :)

11 коментара:

  1. Не пречи да пускаш извадки от изявите ти там тук и така да имаш и двата форума за изява.

    ОтговорИзтриване
  2. Хм, и без това пишеш доста рядко (е, по-често от мен самия, да бъдем честни), та няма да е зле, след като си решил да се местиш, да слагаш и тука по едно резюме (ще ми икономисаш излишното разкарване по сайтове на прогресивната левица и ще ме избавиш от неудобството да го отварям) – не за друго, ами даже най-левичарските ти писания общо взето стават за четене.
    Та мисълта ми е: слагай по едно резюме тук, поне да чета нещо левичарско без да изпитвам неудобството от ходене по левичарски (па макар и прогресивни) сайтове :-)

    Всъщност, ако ти живееше в Източна Европа, щеше да си седесарче :-) – не ме лишавай от мислите си.

    ОтговорИзтриване
  3. Идеална възможност да поемеш топката, която ти подадох тук:

    http://blog.citati.bg/?p=225

    :)

    Иначе вино и култура звучи чудно!

    ОтговорИзтриване
  4. Пиши за всичко което си искаш във версия 3 :)

    Предлагам дори да минеш на Wordpress и да си вземеш един истински домейн ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Идеята за резюметата е добра, но ще следим подробно и Алтернативи.БГ
    Иначе такава пълна тематична смяна на блога е много интересен път, а и новите теми звучат много добре!
    Успех :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ами не, няма да ходя съзнателно при БСМ. :Р

    С две ръце съм за коментара на Стойчо. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ще ми липсват размислите на Марков, сериозно говоря...

    ОтговорИзтриване
  8. На твоя сайт ти чета социализмите и дори май съм коментирал. Алтернативи.бг със сигурност няма да го чета. Ако Мегафон го агрегират, ще е първия техен блог, който ще разкликна.
    Поздрав и успех!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря на всички за коментарите, само не ми харесва, че всички пишат малко като на опело... Блогът си остава, а посоката към Вер. 3 все пак би трябвало да означава движение напред, нали? :)

    Може би дори за политика ще продължа да пиша от време на време тук, а съм сигурен, че всички скептици съвсем скоро ще намерят пътя си до Алтернативи, защото там ще пишем няколко хора, които имаме сходни виждания и ако нещо ви е карало да идвате тук, дори несъгласни с това, което имам да кажа, то и там ще е не по-малко така...

    ОтговорИзтриване