10 ноември, 2008

Честит празник


Честит 10 ноември. Датата в никакъв случай не е безспорна. Тоест, не са безспорни събитията, които се случиха на нея... и след това.

Едно е безспорно обаче. България днес е по-добра, отколкото преди 19 години.

Две години поред пиша за 9 септември и получавам много критика за позицията си. Няма значение. Сега обаче искам да ви кажа, че както смятам, че 9 септември трябва да бъде отбелязван като отричане на един авторитарен и назадничав режим (макар и много спорна като дата заради събитията, които започват от нея), така и 10 ноември трябва да бъде подобен символичен ден за нас. Въпреки че, това което представлява днес България, в никакъв случай не може да бъде смятано за развита демокрация.

Честит празник! Да живее свободна България!

7 коментара:

  1. Сега е моментът да предложите на Президента и Премиера да излязат инициативата 10 ноември да бъде одобрен за празник както навремето празневахме 9 септември. :-)

    Нищо не пречи пак да се възроди славната традиция да празнуваме с всенародни тържества решенията на всеки един пленум на ЦК на БКП, а също и всеки сбор на ВС на БСП (не зная как сега се нарича най-висшия ви форум?). Какво пречи инициатори да бъдат по-напредничавите дейци на БСМ, примерно тия, дето се разхождат с блузки с ликовете на Сталин и Че Гевара върху тях?!

    ОтговорИзтриване
  2. Илия, благодаря за поздрава.

    Колкото до сравнението между 9 септември и 10 ноември, аз имам по-различно мнение от твоето, за което ще пиша след 2-3 часа в Наръчника. Смятам, че бъркаш.

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравлението по повод на "празника" е изопачена, бих казал перверзна форма на дъблоко преклонение пред "партията", която ни дари с 10 ноември...

    Толкова е просто това, г-н Балтазарич, нима не го разбирате?! :-)

    ОтговорИзтриване
  4. ДО ВЕЛИКИЯ ФИЛОСОВЪ-МАРКСИСТЪ "АИГ-ХУМАНУС"

    Грънчаров, пиле шарено, сине мамин, защо тъй силно любиш Костовь?

    Къде е тайната на тази всепоглъщаща любовь?

    Ето, ще те попитам даже в мерьена речь, та дано ми отговориш.

    **********************

    Кажи ми ти, Грънчаров,
    кажи ми го, кажи:

    Защо ти Костовь любиш?
    Защо за Костовь стенешь?
    Защо за Костовь плячешь?

    Защо за Костовь ти готов си
    на кладата да идешь дажье,
    и да изгориш!

    С едничка мисъл светла:
    На Костов ти да угодиш!

    **********************

    Хайде, Грънчаров, казвай бързо, че ми омръзна да чакам! Кажи ми как и аз да обикна Костовь толкава силно.

    Кажи ми, че чувствам, недоимък от костовство, липсва ми косташтина и костоприсъствие. Разбери ме правилно, Грънчаров. Много ми се иска и аз да мога силно да любя и мразя. Да любя Костов и костовщината и да мразя враговете и душманите на Костов и ДеСеБе! Ей това искам!!!

    Хайде, кажи ми, какво още чакаш!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен,

    по добре да "любим" костов отколкото гоце. Или си на друго мнение?

    Г-н Грънчаров не еднократно е писъл какво "люби" и ако си беше направил труда да прочетеш нещо преди да пишеш глупости щеше да разбереш че това е свободата. Твърдо против тази свобода са Гоце и партията му.

    И още нещо. Каква е тази ваша мания (на комунистите) винаги да издигате култ към личноста и да искате да го препищете на свободомислещите хора. Свободния човек няма нужда от пъдар и командир.

    поздрави
    Николай Петров

    ОтговорИзтриване
  6. ДО ФИЛОСОФА МАРКСИСТ - ЛЕНИНИСТ - КОСТОВИСТ

    Грънчаров,

    Първо:

    Че си философ-марксист, или че поне имаш такова образование, няма никакво съмнение. Така че не се прави на ущипан, като ти го казвам. Споменаваш нещо за мунщровка, ама това по-скоро за теб би трябвало да се отнася.

    Второ:

    Повярвай ми, никак не ми се иска да те уча на каквото и да е било - може да бъде научен човек, който е в състояние да възприема и чуждите мисли. Уви, ти не си доказал, че притежаваш това качество. Моята цел е хората да разберат, че голяма част от оценките на най-новата ни история, които ти така жарко прокламираш са напълно погрешни, лъжливи и фалшиви.

    Трето:

    За не знам кой път ме обвиняваш в пристрастност и любов към марксизма само защото пиша неща, които не ти се харесват. Коментарът за това е излишен.

    Четвърто:

    Едва ли ще имам някога желание да се срещам с теб, за да обсъждам каквото и да е било. Още по-малко пък имам угризения на съвестта или чувството, че трябва да се извинявам за нещо. Тъй че такава среща е просто безпредметна.

    Ако толкова имаш желание за някакво сериозно обсъждане с мен или с някой друг, просто отвори блога си за коментари. И като някой пише нещо, което не харесваш, опитай се да отговориш като философ, какъвто претендираш че си, а не като милиционер, на какъвто приличаш.

    Пето:

    Помисли си дали ти не би трябвало ти да се извининяваш за несправедливи хули, недоказани обвинения и клевети, които ежедневно подхвърляш за този или онзи в блога си.

    Също, отговори си, поне на себе си, как стана така, че твоят съименник се настрои срещу теб. Предполагам, че и него, политзатворника, си учил на борба с комунизма и на демокрация. А може даже и него да си обвинил, че е комунист, ченге или нещо подобно.

    Шесто:

    Твоите хвалби и превъзнасяния на Командира са толкова гротескни, смешни и жалки, че просто се чудя дали това го пишеш сериозно, или не се правиш на по-глупав отколкото всъщност си, следвайки някакви по-особени цели.

    Седмо:

    Накратко, извода ми за теб е че пишеш безумията и нелепостите си или защото си безнадеждно заблуден и не желаеш да прогледнеш, или пък защото следваш нечии указания. Не изключвам и хипотезата на адаша ти, че те използуват без да ти да го осъзнаваш (и то от доста време) само за да компрометират името му.

    ОтговорИзтриване