24 юни, 2013

Фази на лъжата, фази на страха

Има един момент, в който наглостта се превръща в страх. Панически, спиращ дъха страх, който започва да наднича иззад арогантната усмивка. Слабостта на Олигархията си личи по начините, по които се опитва да маргинализира протестите, с участието на едни и същи свои подставени лица. Да проследим:

Фаза 1: Отричане на протестите, като партийно организирани, предизвикани от опозиционната политическа сила и платени от престъпните кръгове, стоящи зад нея. Боби СИЛОвакът излиза в ТВ7 да обяснява, че Бойко Борисов му е предложил 40лв. да протестира.


Натисни за по-голям размер

Фаза 2: Признаване на "справедливите искания на гражданите" (които бяха платени и докарани от Монтана) от страна на Кабинета и среща с МНИМИ представители на протестиращите. Бобчо СИЛОвакът отива на среща в Министерски съвет.

Фаза 3: Очерняне и компрометиране на единствената мощна институция, останала извън опеката на Олигархията - Президентът на Републиката. Сайт, близък до Бобе СИЛОвак, публикува "разследване на независими журналисти", разбира се лишено от каквито и да било доказателства, за "далавери". "Разследването" е пространно отразено от всички медии, близки до Олигархията.

Фаза 4: Постоянни опити за сплашване на протестиращите чрез тиражиране ПОСТОЯННО на СЛУХОВЕ за платени провокатори от футболните агитки. Забележете, СЛУХОВЕ - Олигархията е толкова страхлива, че дори не смее реално да действа. Знае, че вдигне ли нож срещу гражданите, от нож ще умре.

Фаза 5: Последна засега. Започва мащабна акция за разделяне на протестиращите - бедни с/у богати, умни с/у глупави, морални с/у неможещи да си плащат сметките. Боб POWERman се появява заедно с едно от нелегитимно нарочените за лица на февруарските протести Ангел "Че" Славчев в студиото на ьТВ, казва за разделението бедни/богати и няколко пъти си сменя позицията дали кабинетът трябва или не трябва да подава оставка. В крайна сметка май не трябва.

А истината всички я знаем. На пл. "Независимост" се събираме всяка вечер редом бедният и богатият, слабият и силният, живеещият на жълтите павета и в отдалечените села на Странджа, обединени от желанието да извоюваме свободата и независимостта си. Тази свобода започва с оставката на кабинета на Олигархията.

И ще бъдем там, всяка вечер, докато не го постигнем.

Чакам ви довечера, в 18.30 на Ларгото.

4 коментара:

  1. И Дърева вика, че протестираме само богати и сити... А аз като дойда, си броя стотинките да ми останат за една бира на гарата преди влака за обратно... Много съм богат...

    ОтговорИзтриване
  2. Не е права Дърева- протестират САМО неуспелите, неудолетворените. А мълчаливото мнозинство, което вече живее доста добре, гледа отстрани и си трае.

    ОтговорИзтриване
  3. Павеле, мен на мястото на Дърева би ме било срам да говоря такива неща, ама...

    ОтговорИзтриване
  4. Десните към костов и сините били леви. Така излиза, защото и левите са против БКП-ОЛИГАРХИЯТА И ОЛИГАРХИЯТА. Дертлиев и Слабаков бяха леви, но бяха против онзи режим. Но дясното е измислено против либерализма, и е в защита на олигархията. Десните са за свободна конкуренция - ТРЪСТОВЕ СРЕЩУ МАЛЪК БИЗНЕС В СВОБОДНА БОРБА.

    ОтговорИзтриване