08 март, 2010

Накратко: жени и гейове

Обичам да пиша за 8 март, разликата е, че тази година мнението ми беше публикувано в новия сайт на Форума за социални алтернативи, който ви представих преди време. Често се случва да споря с ортодоксални либерали, че демокрацията не бива да бъде пречупвана през квоти и политически коректно поведение (аз по-скоро твърдя, че демокрацията изчезва, смазана под диктата на мнозинството) и тази година за 8 март реших да направя "дисекция" на т.нар. "женска вълна" в българската политика.

Ако ви е интересно, четете тук: Паритетно?
___________________________________

Ако се чудите с какво се занимавам тия дни - организирам гей паради всякакви. Така поне ни казва сайтът "Фрог нюз", който е публикувал плакат, разлепен по софийските улици.

От него разбираме, че БСМ, Клуб "Спартакус" (има ли го изобщо още тоя клуб?) и РЗС организират "Гей парад" (сиреч - забранено за лесбийски и всякакви други подобни...да не казвам) със специалното участие на Сергей, Азис и Яне.

Супер. Ясно е, че прости хора с много свободно време има много, но защо такъв флагман на демокрацията и свободното слово като "Фрог нюз" им обръща внимание?

От друга страна се радвам, че прогресивната позиция на БСМ по отношение хората с нетрадиционна сексуална ориентация се отбелязва от широки обществени маси.

5 коментара:

  1. Нищо не разбрах, освен факта, че обичаш да пишеш за Осми март и за гейове?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте господин И,

    не го взимай толкова навътре, мен този плакат ме разсмя много, хахаха много е свеж :) Верно че ти си или май беше от БСМ, ама приемай нещата по-леко, нали не искаш да заприличаш на агент Гоце? Човек трябва да може и да се самоиронизира. Иначе аз лично мразя 8ми март, защото е коми-празник, никъде в Европа не се празнува, а е с немски корени. Както и да е, който празнува да му е честит. Плаката иначе е много свеж, много се смях. :)))))

    ОтговорИзтриване
  3. Илия, аз ще дойда да ви подкрепя!

    ОтговорИзтриване
  4. Е, хубава работа! Защо им обръщали внимание? Защото майтапът си е на висота!

    ОтговорИзтриване
  5. А аз съм в Стара Загора, но ми съобщиха за тези плакати от Америка - един мой приятел там е видял това:
    http://www.towleroad.com/2010/03/fake-gay-pride-posters-mock-politicos-in-bulgaria-.html

    ОтговорИзтриване