18 септември, 2009

Business as usual

Снимка: Красимир Юскеселиев за "Дневник"

"В МВР засега не е постъпвал сигнал срещу групировката ТИМ. Ако постъпи, ще го проверим", каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Така той коментира призива на германския журналист Юрген Рот към премиера Бойко Борисов да предприеме разследване срещу варненската групировка.


Преди малко повече от два месеца българските граждани гласуваха за обща и всеобхватна промяна - в начина, по който работи страната ни, по който се прилагат законите, по който се печелят и изпълняват обществените поръчки. В начина, по който се прави политика в България.

ГЕРБ дойде като вестител на тази голяма промяна. А само два месеца по-късно ни дава първите сигнали, че всичко ще си бъде като по старому.

Показателно е отношението, което за пореден път "държавниците" ни проявяват към собствения си електорат - може би не за всички е ясно какво точно представлява ТИМ, но и децата разбират, че няма как 22 дка на пъпа на Варна да се продават на цените на мокета в големите магазини.

При това положение да се опитваш да излизаш с простичкото "няма сигнал, ако има ще проверим" е арогантно и нагло.

За съжаление за пореден път след 2001г. и 2005г. ще се окаже, че в желанието си да изгоним едно алчно и самозабравило се управление сме си навлекли също толкова безскрупулно такова.

Въпросът е как да излезем от този омагьосан кръг?

Хубав коментар и при Радан по темата.

9 коментара:

  1. Не знам защо всички си мислят, че в парламента са настроени един срещу друг?? Това там са колеги, не врагове.........

    ОтговорИзтриване
  2. това не е първи сигнал, а продължение на цялостната политика на портия герб и на проекта "бойко борисов". това е проикт на мутрите , милиционерите и държавна сигурност. така че не се учудвайте на тези неща , тепърва се подгответе за още смехории. Върха на сладоледа беше когато цв. цветанов коментира влязло в сила решение на българския съд и се опита да го неглижира!

    ОтговорИзтриване
  3. едно нещо бих казал - Гласувайте! Гласувайте! Гласувайте! :) Все пак, това си е граждански дълг :)

    ОтговорИзтриване
  4. Като българин който гласува за новото на последните избори не ми остава нищо друго освен да наблюдавам каква ще бъде реакцията на новоизбраните към не само ТИМ,а и към цялата новоизлюпена финансова олигархия,та тогава да кажа на децата си да се вращат или не в родината си

    ОтговорИзтриване
  5. Цената на наркотиците с избирането на Борисов ще скочи с 20% ;) Както оправи София така ще оправи и държавата - ще си я намерим в по-лошо състояние, дори от сега

    ОтговорИзтриване
  6. Да живее и пожарната, и поликлиниките. :D

    PS Наздраве, отново.

    ОтговорИзтриване
  7. И на мен това на пръв поглед невинно изказване ми направи впечатление. Съгласен съм, че е "първи голям знак", защото правителството досега не си позволяваше да коментира който и да е било от големите играчи, освен може би няколко човека от последното правителство. Като подобни негативни изказвания си бяха чиста доза популизъм.
    Цветанов този път не само не критикува, а говори отбранително, застъпнически. Все пак в думите му може да има и истиниа. Откакто той заема този пост, може наистина да няма жалби срещу варненската групировка. Мисля, че хората са добре опитомени през последните 15 години, че с днешна дата да подават жалба точно срещу въпросните хора.
    Ето защо Цветанов кратко, и някак припряно, обясни как стоят нещата.
    Илия, чу ли днес, че ТИМ, или по престижното Bulgaria Air, ще става спонсор на Левски. Забавно. Може би затуй Кривият не отиде на Герена преди началото на сезона.

    ОтговорИзтриване
  8. Не, от теб разбирам.

    Но...какво ново в българския футбол? :)

    Арогантно е да казваш "няма сигнал" при положение, че абсолютно цялата страна знае за какво иде реч! :)

    ОтговорИзтриване