18 септември, 2009

Business as usual

Снимка: Красимир Юскеселиев за "Дневник"

"В МВР засега не е постъпвал сигнал срещу групировката ТИМ. Ако постъпи, ще го проверим", каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Така той коментира призива на германския журналист Юрген Рот към премиера Бойко Борисов да предприеме разследване срещу варненската групировка.


Преди малко повече от два месеца българските граждани гласуваха за обща и всеобхватна промяна - в начина, по който работи страната ни, по който се прилагат законите, по който се печелят и изпълняват обществените поръчки. В начина, по който се прави политика в България.

ГЕРБ дойде като вестител на тази голяма промяна. А само два месеца по-късно ни дава първите сигнали, че всичко ще си бъде като по старому.

Показателно е отношението, което за пореден път "държавниците" ни проявяват към собствения си електорат - може би не за всички е ясно какво точно представлява ТИМ, но и децата разбират, че няма как 22 дка на пъпа на Варна да се продават на цените на мокета в големите магазини.

При това положение да се опитваш да излизаш с простичкото "няма сигнал, ако има ще проверим" е арогантно и нагло.

За съжаление за пореден път след 2001г. и 2005г. ще се окаже, че в желанието си да изгоним едно алчно и самозабравило се управление сме си навлекли също толкова безскрупулно такова.

Въпросът е как да излезем от този омагьосан кръг?

Хубав коментар и при Радан по темата.