13 януари, 2009

Какво означава за БСП напускането на Жан Виденов?

По информация в Медиапул.

Красимир Премянов е направил изявление пред БНР, че Жан Виденов след дълго обмисляне е взел решение да напусне БСП.

Досега винаги съм избягвал да пиша за бившия министър-председател, тъй като не искам да преразказвам думите на други хора без да съм бил свидетел на събитията. Мнението, което съм си изградил за Жан Виденов, на базата на тези разкази от хора, на които имам достатъчно доверение, е по-скоро положително.

Разбира се, че Жан Виденов не беше успешен политик и държавник. Той има много несъвършенства. Едно нещо го отделя от цялата върхушка обаче - Жан Виденов е истински социалист. Може би по-ляв от идеите, които аз споделям; сътрудник на ДС; провален министър-председател... но истински социалист, който явно не може да се примири с присъствието на Георги Гергов в ръководството на БСП, с плоския данък и с всички други глупости, които партийната върхушка сътвори за 3 години и половина...

Последната му постъпка затвърждава впечатлението ми, че Жан Виденов е достоен човек.

Ако и вие сте склонни да допуснете това, можете да си направите сами сметката докъде е паднала БСП...

4 коментара:

  1. Поздравявам те за коментара. Цялата история на Жан говори много лошо най-вече за БСП. А той си плати скъпо и прескъпо, че не ставаше за министър председател начело на шайка престъпници.

    Да разбираме ли, че и ти си напуснал БСП? Или членовете на БСМ, не са членове на БСП?

    ОтговорИзтриване
  2. Има и още нещо за Жан. Явно като го сложиха, мислеха, че ще могат да го контролират. Когато обаче той започна да работи активно ПРОТИВ кукловодите, вече му скроиха шапката. (Хиперинфлацията например си беше чиста форма спекула)

    А колкото до БСП и БСМ - БСМ е юридически отделна организация и членството в нея не предполага членствто в БСП.

    Аз станах член на БСМ 2003, а на БСП в края на 2007. Все още съм член на партията поне формално...

    ОтговорИзтриване
  3. Честно казано не мога да повярвам че в БЕ-СЕ-ПЕто има честни хора.Няма.И тяхната идея не е лява и никога не е била не и Българска и никога не е била.Много бързо забравихте какво стори Жанчо на България,какво ще ми отговорите за ВИС и СИК и другите еничарски-ченгеджийски соц-организацийки които ни ебаха майката 77 пъти по време на неговият мандат.Съжалявам ви Господин И и Станков останете си социалисти. Чарли.

    ОтговорИзтриване
  4. Според мен Жан не е социалист, а комунист. Парадоксално за такъв- той е и патриот - при него се повтори случка от края на 19в., когато някои русофили стават русофоби. Той беше свален от Газпром.

    ОтговорИзтриване