14 януари, 2009

Глупаци, играете си с огъня!


Бях на протеста и изобщо не съжалявам! Въпреки всичките опити за предотвратяване и омаскаряване, което кулминира в дивотиите с платените провокатори и автентичния сигнал за бомба мнозинството от хора на площада - макар и не много - бяха истински българи, на които им пука за страната им. И бяха излязли да го покажат.

Общо взето се получи така, че нормалните хора седяхме отстрани и гледахме, а лумпените бяха точно по средата, в пространството между Народното събрание и паметника, викаха, псуваха, хвърляха бутилки и бомби. Полицаите си вършеха работата за разлика от политическите си началници, които изпълняваха поръчки.

Най-страшното си остава това, че някой си беше позволил да наеме всякакви расатевци, лумпени и футболни хулигани, които да му свършат мръсната работа. Не знам кой е този някой, но се надявам, че ще осъзнае, че си играе с огъня и много лесно нещата биха могли да излязат извън контрол.

Да живее България!

Актуализация: Нещо важно, което забравих - малко след като си тръгнах слушах новините по "Хоризонт" и "Дарик". По държавната национална казаха, че "не е мирен протест" и гражданите "бият полицаи и чупят имущество", а по частната национална пък ни обясниха как "полицаите бият наред мирни граждани". Да им плюя и на обективната журналистика...

Актуализация 2: "Дарик" излязоха пророци... Полицията верно си наби наред всички участващия в протеста без значение какви са били... Комитата ми разказа, че са ги подгонили по "Цар Освободител" в посока Президентството, където автобус на полицията е завардил улицата, така че да блокира пътя за отстъпление и да могат по-лесно да бият... :(

Моля, имайте предвид, че си тръгнах от протеста малко преди да започнат същинските ексцесии, тъй че мнението ми отразява това, което видях на площада до към 13:00часа. Снимките са от личния ми телефон.