27 януари, 2009

Пристрастно #6

За мое голямо съжаление напоследък не ми остава никакво време да коментирам всички онези събития, които се случват около мен и които предизвикват интереса ми. Единственото, което правя е всяка седмица да маркирам публикуването на поредния брой на "Пристрастно" в блога му.

И тази седмица коментираме най-интересното от седмицата, и тази седмица специална 4-та част, неизлъчена по Ре:ТВ е специалният подарък за зрителите ни.

2 коментара:

  1. Здравейте, уважаеми г-н Марков,

    Тия дни се роди една идея, със същината на която можете да се запознаете тук: Важна инициатива: първа национална среща на политически ангажираните граждани и на политическите блогъри в България - Пловдив, февруари 2009 г.

    Ще се радвам не само морално да подкрепите инициативата, не само да помогнете за популяризирането й, но и лично Вие да участвате със свой доклад на срещата.

    От името на инициаторите: Ангел Грънчаров

    ОтговорИзтриване
  2. Г-н Марков, моля Ви, подкрепете с името и авторитета си тази идея: Инициатива за учредяване на ГРАЖДАНСКИ КЛУБ за подкрепа на демокрацията и на европейската ориентация на България

    Много е важно хора като Вас да спомогнат за раздвижването на духовете, но не само в съзерцателен план (като форумни дискусии на спокойно умуващи и възмущаващи се граждани), но и по-практически, реално, в действителността. Трябва нещо да се случи, иначе развитието на нещата е направо гибелно: нали не искаме да видим нашата България разпъната и унизена от руско-българската олигархия така, както е разпъната и унизена путинската Русия?! Трябва с всички сили да противодействаме да не се случи това, т.е. да вдъхнем живот и да дадем нови сили на замрялата българска демокрация, а също и да спомогнем за съхраняването на европейската ориентация на страната ни.

    Битката няма да е лека, но не трябва да се оставяме на произвола на безскрупулните ни управници. По тази причина апелирам да подпомогнете с каквото можете за популяризирането на предложената идея, за да стане така, че инициативата да не се провали, както обикновено става, по най-добър български обичай: всички гузно седят, гледат сеир и мълчат, никой и малкия си пръст не ще да си мръдне!

    Ето и още една инициатива, която заслужава подкрепа и разпространение: Българската демокрация е мъртва: длъжни сме да я възкресим!

    Благодаря за търпението и вниманието!

    ОтговорИзтриване