28 май, 2013

Подривният бизнес

Всички се взираме във Фейсбук, iPad-ите и продуктите, които не съществуваха преди десетина години, когато говорим за похода на технологиите в битието ни, но истината е, че интернет и новите технологии променят много повече познати ни и съществуващи отдавна индустрии - книгоразпространението и Amazon, летенето и Ryanair, застраховането и Geico.

Навикът ни кара да си казваме, че България е прекалено назад от тези тенденции и че затова няма смисъл да мислим в тези параметри, но малко се замисляваме, че по-неразвитият пазар е и възможност да приложим много по-лесно и успешно тези иновации.

Въпросът за новите предприятия и бизнес модели, не е въпрос само за личният успех на хората, които ще го направят. Той е въпрос и за по-добри и евтини продукти, които тези по-ефективни предприятия създават за масовия потребител.

Разбира се, "мисленето" не е достатъчно, но с него се започва. Хубаво е, че и у нас се случват подобни събития, които да ни накарат да мислим по тези въпроси и да ги обсъждаме. Пример за такова е събитието DigitalK, което ще се проведе на 3 юни в София. Лекторите, които ще участват в него, имат сериозен опит точно в стартирането на предприятия, които се целят в установени компании и модели и не се страхуват да поставят под съмнение основите им. Можете да научите повече за тях от линка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар