17 май, 2013

Анализ на изборите


Следва анализ на изборите. 

Мога да измисля голям брой умни приказки, с които да блесна пред приятели, познати и непознати във Фейсбук. Истината обаче е, че въртейки се измежду една групичка 200-300 човека, които ги вълнува какво се случва в България (пасивно или активно), няма да променим нищо.

Не познавам някого, който не е гласувал. Така че каквото и да напиша сега за тази малка група от хора, които гласуват, колкото и искрено да се възмутим от положението в България, няма да променим нищо. Промяната ще дойде, когато гласуват онези ~50%, които в неделя си останаха вкъщи.

Сред тях има образовани и необразовани, прости и интелигентни, бедни и богати, влизащи в Интернет и четящи "Уикенд".

На мен лично ми се повдига, когато чуя някое от следните словосъчетания: "интелигентно малцинство в Интернет", "интелектуален елит", "централна градска част". На дядо Генчо от с. Пелатиково, Кюстендилско също.

9 коментара:

  1. Тъжен е факта, че има случай когато кандидати за народни представители гласуват за себе си (естествено) и техните роднини също гласуват за тях а накрая излиза че според избирателния списък всички са гласували за ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  2. Има една история, която върви упорито...

    ОтговорИзтриване
  3. хмм, чакай малко, ти не беше ли от бсп?
    т.е. нали сте почти наравно с победителите, каква е драмата?

    ОтговорИзтриване
  4. Развалил си си езика. какво е това "също" като последна дума в изречението???

    ОтговорИзтриване
  5. Да бе знам, само се разписвам сега...

    ОтговорИзтриване
  6. Една клюкарка каза - как точно се разбра че гласовете са станали за герб като в комисията мнозинство е имала опозицията а и председателя е бил от бсп. По-вероятно е да са станали за БСП

    ОтговорИзтриване
  7. Наистина е така .аз бях наблюдателка на изборите и съм сигурна че имаше хора членове на малки партии който са гласували за себе си а в последствие в протоколите нямаше гласове за тяхната партия

    ОтговорИзтриване