25 юни, 2010

Солидарни с многообразието


За трета поредна година Българска социалистическа младеж застава зад Софийския прайд. Подкрепата ни е не само формална - за правото да се "протестира", а свързана с убеждението ни, че всички човешки същества са равни пред закона и обществото и като такива имат същите права, включително да създават семейства, признати от държавата и обществото.

Това и моето лично убеждение. И като човек, който е изпитал тежестта на това да защитава ценностите и убежденията си искам да поздравя Радан Кънев за смелата му позиция и доблестта да я защитава в една "консервативна" и донякъде "враждебна" среда в собствената си партия.

Иначе моята позиция е ясна от няколко години, можете да разлистите този блог и да научите повече по темата. Пробвайте с етикета "ЛГБТ".

Сега отивам да се готвя за участието си в К2 тази вечер след 18.30 където ще коментирам един още по-човешки проблем - затварянето на онлайн библиотеката "Читанка" и правото на свободен достъп до култура от всички човешки същества.

4 коментара:

  1. Някак си не е много коректно да се казва "БСМ застава зад (протестиращите) на гей-парада", щото такава словесна конструкция поражда някои нежелани сексуални асоциации :-)

    ОтговорИзтриване
  2. "Българска социалистическа младеж" ли ве хахахахахха

    ОтговорИзтриване
  3. 3 човека организация-страшна подкрепа.

    ОтговорИзтриване
  4. А аз не ги харесвам и не смятам, че този парад има основение.
    Всяка годива се харчат пари за това - откъде са?

    ОтговорИзтриване