13 април, 2009

С Комитата в "Здравей, България!"

В петък, заедно с Комитата, бяхме в студиото на "Здравей, България!", където спорихме с Цвятко Цветков и Димитър Иванов за измененията в ЗЕС, които МВР се опитваше да прокара през Народното събрание с най-грубите възможни нарушения на правилника на НС.

За щастие, предложенията на МВР не успяха да минат засега, но от видяното дотук, може би ще има нови опити...

19 коментара:

  1. Абе тая репортерка не може ли да води хорото, пардон интервюто, с по-плитко деколте, беееее

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравявам ви двамата с Комитата. Може и да им се размине на ентусиастите да следят информацията в нета. Най-малкото защото започнаха да се увеличават хората, които си дават сметка какво означава безконтролното следене в нета, а и да осъзнават правата си на свобода на съобщенията и правото си да получават и разпространяват информация през националните граници БЕЗ НАМЕСАТА НА ДЪРЖАВНИТЕ ВЛАСТИ, както пише в европейските документи. А нали вече сме европейска страна?

    ОтговорИзтриване
  3. Комитата има да черпи – нарекоха го „млад човек“! При това един от най-информираните кадри на ДС – Вцятко Вцетков:-) Абе, има нещо;-)

    ОтговорИзтриване
  4. Стойчо, не просто млад, ами "уважаемият млад човек" - бай Цвятко го уважава дори! :)

    доц. Йорданова - благодаря! Това е и нашата надежда - че повече хора ще се заинтересуват от правата си и ще се борят за тях!

    ОтговорИзтриване
  5. Цвятко Цветков (бивш секретар на МВР):

    Става дума за увеличаване на възможностите на МВР, възможностите да се противодейства на престъпността и да се намери най-доброто решение така, че да не бъдат нарушавани правата на нормалните граждани, НО ДА БЪДАТ НАРУШАВАНИ ПРАВАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!

    ОтговорИзтриване
  6. "Млад човек" - или е пълен профан по темата, или се набутва там дето и пръстта си не може да вкара. Добре се защитават "чичковците". Има на какво да се учи от тях. Ако ли не на принципност, то поне на умението да се излиза сух от водата. Albena

    ОтговорИзтриване
  7. И все пак хората искат да нарушават права, това е то :) Вари го, печи го ... няма оправяне :)

    ОтговорИзтриване
  8. Уважаемият млад човек просто от скромност си мълчеше досега ;-) Ласкатели са дъртите ченгета, Илията го нарекоха сериозен млад човек, който познава обстановката в страната.

    ОтговорИзтриване
  9. Поздравявам ви за участието. Мисля, че всеки, който е гледал предаването си е направил изводите. Ченгетата са толкова смешни, че нямам думи. Колкото са по-слаби, толкова повече власт искат.

    ОтговорИзтриване
  10. И какво? В ЕС, в САЩ и Англия навсякъде почти се записва и контролира целия Интернет и Джи-Ес-Ем обмен, за да се противодейства по-ефикасно на пресъпността, само тука били незаконо. Как така е това е законно за САЩ и Англия , страни с доказана демокрация, а за страна с прекалено развита престъпност и проблематична демокрация, да е незаконно подслушване и записване.
    Не правите ли с това господа усуга на мафията и пресъпниците, като връзвате ръцете на полицията с тази забрана за подслушване.
    Или поне част от тази кампания се подема и финансира пресТъпници, а вие волно или неволно им помагате.
    КОЕ ОТ ДВЕТЕ Е ВЯРНО?

    ОтговорИзтриване
  11. Този разговор ще го слушам 10 пъти и ще си водя бележки. Двамата полицаи в студиото демонстрираха цялата психология на човека от службите, който иска власт и сляпо доверие от гражданите.
    "Трябва да вярваме на службите" - глупости, пълни глупости. Никой на никого не е длъжен да вярва. Това, което чувам е: "Дайте ни възможност да злоупотребяваме и ни вярвайте, че няма да го правим".

    ОтговорИзтриване
  12. @ju - направо не искам да го коментирам това, отказах се и в студиото да го коментирам, защото щяха да ни подхванат по темата "вие сте меки към престъпниците", което трябва да се избягва. Но съм напълно съгласен с теб...

    @комита - "Аз познавам Илия, той е много подготвен" - това преведено на обикновен език означава, че досието ми е поне няколко тома :)

    @Анонимен - разбира се, че е позволено ПРИ ЖЕЛЕЗНИ ПРАВИЛА. И ние точно това искаме - правила за използването. Иначе има хиляди начини да се нарушават правата ни. Да им дадеш безконтролно да следят и ползват всичко не е по-различно от това полицията да може да застреля някого по свое усмотрение или да си присвоява каквото и да е имущество за "нуждите на оперативната дейност". Ако смяташ, че това прави услуга на мафията... не знам. Според мен борбата с престъпността не е някаква самоцел. Тя се извършва в името на защитата на правата на гражданите и не може те да бъдат нарушавани в името на тая цел...

    @Радо: точно така излиза...

    ОтговорИзтриване
  13. "Не правите ли с това господа услуга на мафията и пресъпниците, като връзвате ръцете на полицията с тази забрана за подслушване" - анонимчо с този си отговор направо ме утрепа! Полицията търси начини за да си "измие ръцете" с несвършената си работа, а това че разлайва кучетата като вдига шум с безконтролното следене е само един цирк за простолюдието. Всичко това е правено с или без нечие разрешение! Албена

    ОтговорИзтриване
  14. "Не правите ли с това господа услуга на мафията и пресъпниците, като връзвате ръцете на полицията с тази забрана за подслушване" - анонимчо с този си отговор направо ме утрепа! Полицията търси начини за да си "измие ръцете" с несвършената си работа, а това че разлайва кучетата като вдига шум с безконтролното следене е само един цирк за простолюдието. Всичко това е правено с или без нечие разрешение! Албена

    ОтговорИзтриване
  15. Полицията няма образованието или поне знанието за това какво е правилно и редно, а иска да решава сама въпроси като подслушването вместо съответно да се иска разрешение от съдия (човек с юридическо образование)

    Е, това нормално ли се струва на някого?

    И тук не говорим за това че полицията няма да има достъп до необходими данни, а че ще има достъп да данни когато и бъде позволено от хора които имат разбиране по въпроса!

    ОтговорИзтриване
  16. "Полицията няма образованието или поне знанието за това какво е правилно и редно"... Грешиш! Всички мутри са от редовете на полицията. В тая д-ва всичко трябва да се гледа през огледало, за да имаш що годе верна представа за положението й. Albena

    ОтговорИзтриване
  17. Илия, аз верно реших, че с бай Цветко си пиете кафето на Позитано, като се обърна така към теб :)
    Иначе и без да знам темата, като видя някаква теза да защитават тия двамата, минавам автоматично на противоположната.
    Жалко само, че след още няколко отвиличания до края на годината, ГЕРБ и БСП ще го приемат този закон в следващото НС

    ОтговорИзтриване
  18. Според мен Albena цитираното от мен изречение показва нивото на разбиране на правото от тези 2-ма човека - съответно полицията.

    За какво огледало говорим? Какви са тези нови теории на конспирацията за които говориш?

    ОтговорИзтриване
  19. Моля Ви подкрепете каузата:
    Справедливост за Мирослав Ризински!

    http://www.facebook.com/group.php?gid=58439042686&ref=share

    Един истински българин в Македония
    се нуждае от нашата помощ!

    ОтговорИзтриване