14 януари, 2009

Глупаци, играете си с огъня!


Бях на протеста и изобщо не съжалявам! Въпреки всичките опити за предотвратяване и омаскаряване, което кулминира в дивотиите с платените провокатори и автентичния сигнал за бомба мнозинството от хора на площада - макар и не много - бяха истински българи, на които им пука за страната им. И бяха излязли да го покажат.

Общо взето се получи така, че нормалните хора седяхме отстрани и гледахме, а лумпените бяха точно по средата, в пространството между Народното събрание и паметника, викаха, псуваха, хвърляха бутилки и бомби. Полицаите си вършеха работата за разлика от политическите си началници, които изпълняваха поръчки.

Най-страшното си остава това, че някой си беше позволил да наеме всякакви расатевци, лумпени и футболни хулигани, които да му свършат мръсната работа. Не знам кой е този някой, но се надявам, че ще осъзнае, че си играе с огъня и много лесно нещата биха могли да излязат извън контрол.

Да живее България!

Актуализация: Нещо важно, което забравих - малко след като си тръгнах слушах новините по "Хоризонт" и "Дарик". По държавната национална казаха, че "не е мирен протест" и гражданите "бият полицаи и чупят имущество", а по частната национална пък ни обясниха как "полицаите бият наред мирни граждани". Да им плюя и на обективната журналистика...

Актуализация 2: "Дарик" излязоха пророци... Полицията верно си наби наред всички участващия в протеста без значение какви са били... Комитата ми разказа, че са ги подгонили по "Цар Освободител" в посока Президентството, където автобус на полицията е завардил улицата, така че да блокира пътя за отстъпление и да могат по-лесно да бият... :(

Моля, имайте предвид, че си тръгнах от протеста малко преди да започнат същинските ексцесии, тъй че мнението ми отразява това, което видях на площада до към 13:00часа. Снимките са от личния ми телефон.

17 коментара:

  1. Наистина си играят с огъня. Може би най-страшното нещо за едно управление е умните, добрите и кротките да се ядосат.

    Наш'те пръвни хора постигнаха днес точно това.

    Ноооо...не мога да ги мисля – те отиват точно там, където са ги изобразили на „онова пано“ в Брюксел.

    ОтговорИзтриване
  2. Управляващите нещастници накараха полицията да бие ДЕЦА...
    Полицията биеше деца - 14 - 18 годишни. Толкова се уплашиха. Абсолютни нещастници. Това им е грижата за бъдещето на страната - ако могат да ги изтребят. Да се уплашат от децата. Пълно е със снимки на дечурлига на протеста. И никой не ги защити... Това първо
    Второ! Писна ми от гъзолизците от канал1, бтв и други мизерни телевизийки. Вижте им новините - пълна отврат. Омръзна ми да отвсякъде да ми навират изказвания САМО на малоумниците от управляващата коалиция. Омръзна ми новините да манипулират цялото обществено мнение ежедневно с коментарите си. Обърнете внимание какви новини подбират...Гнусна история.

    ОтговорИзтриване
  3. а тия 14 годишни какво правят там?
    изказват гражданска позиция или псуват, дрогирани и пияни...
    Бой за такива 14 годишни

    ОтговорИзтриване
  4. господина показан в новините по БТВ пред Пирогов, които се извини, на децата, че не е бил пред парламента, а са набили детето му нека обясни колко пъти досега е арестуван неговия "мирно протестиращ" син и за какво ?
    и аиде някои да ми обясни, за какво точно са протестирали 14-годишните деца пред парламента ???

    ОтговорИзтриване
  5. abe s tia nejni revolucii samo ni go nachukvat . vreme e za razprava !!

    ОтговорИзтриване
  6. По НОВА видях как един "протестиращ" се засили и удари един човек. Така се излетя, че като тресна, онзи падна в една локва. Излишно е да казвам, че бияча беше от "онези протестиращи" - с качулките и дрешки от не знам коя си марка и действа, като по учебик - засили от задна позици, бушонира човека и после бързо се "покри" в тълпата..

    ОтговорИзтриване
  7. ...щом могат да хвърлят камъни, заграждения и павета по полицаите, трябва да знаят , че ще ядат бой...
    даже полицаите бяха много търпеливи... :):)

    ОтговорИзтриване
  8. Моите уважения към всички незаслужено и случайно пострадали граждани , но трябва да е ясно че за да сме нормална държавата трябва да залочнем да уважаваме държавните органи, в случая полицията.Не може да се приеме за нормално "мирно протестиращи младежи" с палки да нападат полицаите и да ги замерят с ограждения и да се иска от тях да не се защитят и да чакат някой на тях да им счупи главите. Все пак не забравяйте че те са само едни служители които като повечето от нас се опитват да си изпълнят служебните ангажименти.

    ОтговорИзтриване
  9. С цветя и целувки ли ще свалим тези нагляри от правителството - не ставайте смешни!
    Те могат да бъдат изхвърлени само с бой!

    ОтговорИзтриване
  10. Нали тези полицай се печът на същият огън . Нали утре те ще излязът на протест . Защо бият тези деца ? Защо не се присъединят към протестиращите . Момчета от полицията, не вървете срещу студентите ,ще дойде време ще съжалявате .Тези които ви карат да биете народа си са пътници.Бъдете достойни Българи.Да си полицай е чест и достойнство . Не разрешавайте да ви превърнат в биячи.

    ОтговорИзтриване
  11. В България действа Народната милиция.
    Толкова ниско е нивото на милиционерите - псуваха и гониха всички хора.

    ОтговорИзтриване
  12. Гладният комисар на МВР Павлин Димитров е отговорен за побоя. Малко информация за тази личност:

    Нарко МВР
    Премиерчето Сер Гей Стани Шеф на пресконференция заяви, че скандалите в МВР не вълнували обществото. Аде, бе! Хората искат да знаят кой ги пази и как ги пази от бандитите. Сега ще разкажа за един такъв бандит, който по закон трябва да ни пази от другите бандити. Ако не ни опази, да знаем на кого трябва да благодарим за неопазването. Признавам, много съм пристрастен и много съм предубеден. Но поне и вие признайте, че не ме е страх от гнусните криминални типове, дори когато притежават такава голяма власт. А дали казвам истината, съдете по приведените доказателства. В случай на нужда мога да дам още доказателства.
    http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,4689.0.html

    ОтговорИзтриване
  13. Г-н Марков, моите уважения, че сте един от малкото имащ контакт с управляващите, които признава реалността, такава каквато е тя за хората.
    Надявам се да оцените обективно анти-митинги като този http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/01/20/618220_bsp_svikva_nad_2_hiliadi_mladi_socialisti_v_podkrepa/ и да използвате всичката си сила и енергия да вразумим хората, които биха отишли там. Сигурен съм, че голяма част от тях ще са от провинцията, а друга ще се възползва от партийни възнаграждения, но ние можем да употребим човешката мрежа да вдигнем цената, на която Станишев ще организира този карнавал.

    ОтговорИзтриване
  14. Модерирането на коментарите бе активирано. Всички коментари трябва да бъдат одобрени от автора на блога.
    И вие ми говорите за честност.....прозрачност...свобода

    ОтговорИзтриване
  15. Няма никакъв проблем с коментарите. :)

    Модерирането е само за по-старите статии, тъй като имах проблеми със спам преди време.

    Моля, недейте да прибързвате със заключенията. Ако разгледате ще видите, че има доста коментари, в които авторите си позволяват да използват доста силни думи срещу автора на този блог. :)

    ОтговорИзтриване
  16. Мирни демонстранти, а? С павета, камани и палки, С КАКВО ЛИ НЕ ТРЪГНАЛИ ДА АТАКУВАТ ПАРЛАМЕНТА.
    НАЕТА И ПРОДАЖНА СГАН, ТРЪГНАЛА ДА СВАЛЯ ВЛАСТ НАСЪСКАНА, ОРГАНИЗИРАНА И ПЛАТЕНА ОТ ГЕРБ И ДСБ, ПОЖАРНИКРА Б.Б-ТО И КОМАНДИРА КОСТОВ.
    МАЛКО БОЙ ИЗЯДОХА. ПОСТРАДАХА И НЕВИННИ СЕИРДЖИИ..НО ТОВА Е ЧАСТ ОТ ТРЪПКАТА. ДА БИ МИРНО СЕДЕЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЕЛО.
    На Пожарникаро и Командиро им се присъни 1997 год. И РЕКОХА ДА ОПИТАТ...
    Ако такава сган се опита да атакува и превзема германския Райхстаг, или Капитолия във Вашингтон, как ще бъде посрещната от охраната? С музика и песни ли, или с дъжд от куршуми. Какво мислите вие?
    След 3-то предупреждение със стрелба на поражение и ще е касапница.
    ИЛИ НЕ Е ВЯРНО ТОВА?

    ОтговорИзтриване