12 януари, 2008

Евала!

Както винаги обичам да пускам нещо преди сън за размисъл. Предполагам, че повечето от вас ще го прочетете едва утре сутрин, но размисълът си остава...

Брилятен коментар на Martin Marpelate за раздела "Политика" на MyKinda, озаглавен "Време за путинизация, време за демокрация, време за лицемерие?"

Не съм голям почитател на Путин (да не казвам по-голяма дума), но според мен коментарът е много точен и добре написан.

За съжаление не можем да очакваме нищо друго от такива изхабени лидери и политически сили като ДСБ. Не разбирам само защо все още има свестни, интелигентни и мислещи хора, които симпатизират на подобни партии... нищо лично. Друго, което ме изумява е тоталната отдаденост и готовност на някои блогъри да се юрнат на протеста срещу Путин - предполагам, че тесногръдието и ограничеността на мисленето не подминава никого...

Разбира се, няма нищо лошо да има протести. Имаше срещу Буш, каза някой, нека има и срещу Путин (срещу Буш май нямаше, защото София беше тотално блокирана). Така е, нека има, България е демократична страна (слава богу!)

Всъщност, за да не продължавам този кратък коментар безкрайно дълго ще сведа аргумента си до най-важното - а то е тоталното ми отвращение от партизанщината, която някои наричат и пещерен антикомунизъм, но това заглавие не става, тъй като при мен то не е само към едната страна. Еднакво са ми глупави и хората, които си милеят "за хубавото минало", и тези, които виждат в движението на небесните тела заговор на ДС и КГБ.

Това е. Ще трябва да градим всичко наново от руините на останалото... Дано има с кой. А дотогава - погледнете връзката горе.

6 коментара:

  1. Разбрах, че си настроен анти-Буш. Всеки има право на мнение. Но в интерес на истината, протести срещу Буш имаше. Да, бяха малобройни, но имаше. Организираха ги няколко комунистически или революционни организации със знамена на Ленин и Че Гевара. Разликата е, че сега има страх у част от организаторите. Защото преживяха онзи юлски следобед на Орлов мост, преживяха привикването в МВР и не знаят какво могат да очакват сега. Все пак властта посреща своя идол.

    ОтговорИзтриване
  2. Всъщност, колкото съм анти-Буш, толкова съм и анти-Путин. Може би дори повече съм анти-Путин. Тук не става въпрос против кого съм, а за това, че една политическа сила прави някакви безсмислени протести, опитвайки се да мотивира жалките останки от електората си, настройвайки го за пореден път срещу някого.

    Както бях написал по-горе - няма нищо лошо в протестите. А това, че властта посрещала идола си е пълна глупост. Все едно Сергей Станишев и Румен Петков ще излязат с бюстовете на Ленин, Сталин и Маркс да го посрещнат...

    ОтговорИзтриване
  3. Аз пък не разбирам как може да има свестни и мислещи хора, които да симпатизират на популистка (кой помни априлския пленум от 2007-ма), олигархическа и управленски некадърна партия като БСП.

    ОтговорИзтриване
  4. БСП не е по-полулистка, олигархична и управлениски некадърна, от която и да е друга българска партия и това е тъжен факт.

    Само че лявото в България не изчерпва историята си с Тодор Живков, колкото и да им се иска на някои.

    България има едно от най-старите социалистически движения в света, което е създало такива велики българи и държавници като Димитър Благоев и Трайчо Костов. И нищо не може да промени този факт.

    Както и че нищо няма да може да спре отново в България да има истинска и автентична лява партия.

    ОтговорИзтриване
  5. И с какво сегашната Гоце Първановска/Станишевска/Румен Петковска/Асен Гагаузовска/Емилия Масларовска БСП се отличава от Тодор Живковско/Георги Димитрова БКП?

    ОтговорИзтриване
  6. Илийка, не си ли чувал, че путин е тиранин? Не си ли чел някъде, че по време на неговото царуване до сега са утрепани над 100(сто) журналисти-обърни внимание, журналисти, а не журналя? Много повече от времената на осъдения от света злокобен соцкомунизъм.
    Защо според теб бяха жестоко убити Политковска и Литвиненко - най-сериозните критици на путин?
    Смяташ ли че в русия има дори зародиш на демокрация?
    Как се нарича някой, избран да слугува на хората срещу месечно възнаграждение, който между другото е натрупал на 40 000 000 000 долара.
    Смяташ ли за нормално България да е в Европа, а да получава само руска газ, само руски петрол, само с руски атомни централи, да е опасана само от руски газопроводи и нафтопроводи, само с руски мекерета и само с.....аре стига..
    Ако няма ясен отговор на тези въпроси, ти или си наивник, или спиш със сърпа и чука.

    ОтговорИзтриване