09 ноември, 2007

За или против смъртното наказание?

(графика)

Олеле... Мислех, не... надявах се, че този дебат сме го забравили, че не е актуален. А то какво...?

Отварям си аз тази вечер един хубав бг торент тракер, ей така, да не ми изтече сесията и веднага мервам интересна анкета. Гласувам и с нетърпение искам да видя резултатите. А то какво излезе...

50 000 гласа са огромна статистическа извадка. И тук отгоре на всичкото говорим за доста подбрана аудитория - интернет потребители. 50% от потребителите на този мега популярен бг сайт подкрепят напълно или поне донякъде смъртното наказание...

Прочетох малко и от коментарите на анкетата...нямам думи. За какво изобщо си говорим за ляво, дясно, евроинтеграция, купуване на гласове, плосък данък и всички тия отвеяни работи, след като още сме в първи клас и смятаме, че смъртното наказание е въздаване на справедливост или още по-малко ефективна мярка за борба с престъпността?

И после са ни виновни "политиците". Може би трябва да направим още една анкета:

Какво е това политик?
а) Това са лошите извънземни от планетата Политикия, които дойдоха на Земята, превзеха България и само заради тях (и никой друг) сега всичко е мн зле, мн лошо и пр.
б) Това са хора, които ние избираме, за да ни представляват и които имаме право да държим отговорни за това как си вършат работата и да сменяме, когато сметнем, че не се справят с нея.

Страхувам се какъв ще е резултатът...

Специално се разходих до другия край на стаята да си взема Алеко, за да го цитирам точно:
Европейци сме ний, ама все не сме дотам!... Прощавай! Не е за чудо пак да се срещнем.

И после кой може да твърди, че няма пророци...

1 коментар: