09 октомври, 2007

Май все пак ще се преборим за еВро-то...

Покрай всички други проблеми тази голяма глупост май беше малко позабравена. Факт е, че министър Николай Василев не успя да се пребори да се наложи на български официалната употреба на "евро" вместо "еуро" както искаха от ЕК.

Всъщност се сетих за тази тема покрай посещението на Саркози у нас и това на Президента Първанов в Швеция, на което също е бил повдигнат въпросът. Подкрепа имаме. Явно заслугата в случая е на Президента на Републиката.

Всичко това ме навежда на други мисли. Напоследък станахме свидетели на доста масирана анти-Гоце кампания. Не говоря за несериозните фанатизирани писания на някои "репресирани блогъри", а по-скоро за призивите на хора, които съм приемал като сериозни - имаше протести, тениски, е-кампании и прочее по темата.

Не казвам, че тези хора не са в правото си. Аз също мисля, че ДС трябва да бъде извадена на светло и отстранена от управлението на държавата. Но трябва да си зададем въпроса - възможно ли е да се случи това? Но тук започнах да се отклонявам. Искам да се върна на темата.

А тя е именно, че вече около 20 години някакви хора много умело успяват да ни забаламосват и да ни управляват според техните собствени желания. Точно в това се крие основната причина за продължаващия "преход", "криза" - наричайте го както искате. Просто мнозинството, дори тези възприемащи се като "елит", образовани, използващи интернет, много начетени се оказват толкова лесно манипулируеми колкото и "селяните и простаците, с които е пълна България" (толкова много хора го казват, че явно няма други на тая територия => дори тези, които го твърдят са такива, но това пак е друга тема).

Георги Първанов е сред най-големите дъжавници, коио България има от 1989г. до днес. Доказа го и на последните избори - стана единственият преизбран на поста си български политик.

Само че днес Георги Първанов се намира в конфликт и води битка и то точно с тези, които протестиращите срещу настоящия президент презират най-много! Разбирате ли какво имам предвид?

Ако да, моят призив е - не се оставяйте да бъдете манипулирани! Ако не, вие разбира се имате право на собствено мнение, но се опитвайте да го градите на базата на най-широка възможна информация, защото участието ви в интернет пространството ви дава възможност да формирате мнение - а вие не искате да сте безотговорни и да формирате грешно мнение, нали?

И сега обратно към началната тема. Един мандатен политик - било то президент, мин. пред., депутат, кмет или друг се гледа по работата си. По това, което е успял да свърши докато е бил на дадения пост - и в този ред на мисли, г-н Първанов доказа още веднъж, че може да постига резултати.

Готов съм да се обзаложа за това - но само в еУро!

1 коментар:

  1. Както се оказва няма да е заслугата на агента Гоце, а защото ЕС е консенсусна организация. Полша използва аналогични инструменти за натиск, за да защитава интересите си.

    ОтговорИзтриване