26 март, 2010

В Австрия няма вино?!


Днес ми предстои да разбера. Наистина (особено в България) Австрия и Германия са известни като страни, в които виното е жестоко пренебрегнато в полза на бирата, но аз отивам с напълно необременено съзнание да изпробвам най-доброто от австрийското вино. По дънки (това пък какво значение има?!)

Ако не се засечем там, ще разказвам.

5 коментара:

  1. Ааа, не си прав, в Австрия Бургенланд е много известна виарска облас, а в Германия по долината на Рейн има необятни лозя и правят жестоки вина. Преди 3 години бях на винена дегустация там и немците обясняваха, че по някаква причина добрите вина не се изнасят, а се продават само в Германия

    ОтговорИзтриване
  2. Знам, знам - и двете страни имат сериозни традиции и сериозна винена индустрия (особено Австрия) и много добри дадености за правене на добро вино.

    ОтговорИзтриване
  3. Е, в интерес на истината Австрия и Германия не са известни като износители на вино. Но правят добро (и скъпо) такова. Впрочем, ето тук има интересна карта по темата - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Alcohol_belt.PNG

    Плакатът е приятен маркетингов трик, макар че и двете страни са по-скоро вече на ниво, в което опитват да докажат, че правят не САМО добро бяло вино.

    ОтговорИзтриване
  4. И в Австрия, и в Германия има чудесни вина. Мозелското вино дори е в челната десятка (!), там където българско вино дори не може и да припари.

    ОтговорИзтриване
  5. Колкото австрийски вина съм пробвал (не че са много), всичките са хубави – вкл.и домашното

    ОтговорИзтриване