02 септември, 2008

Обама: "Същото"

Много добър пример за негативна кампания, която обаче не нарушава границите на добрия тон - основната критика на Барак Обама към Джон Макейн е, че ако бъде избран за президент на САЩ, то той ще е същият и ще води същата политика като Джордж У. Буш - критично непопулярният настоящ президент.

Забележете приятната мелодийка ала "Симс"(играта), приятните снимки и начин на изписване на текста във видеото. Същевременно рекламата не прави някакви тежки и агресивни обвинения.

Видеото може да служи за пример на всеки, който иска да се занимава с политически ПъРъ, предизборни кампании и пр.

Ето го и него:

Източник: блоговете на Politico

3 коментара:

  1. Другият лагер е далеч по-активен в т.нар. негативна кампания. Странно е, че тук успяха да ни наложат схващанетоу, че е много нечестно да водиш анти-кампания. А всъщност е много интересно и ценно. На този адрес можеш да видиш клиповете на Маккейн.
    http://www.youtube.com/user/johnmccaindotcom?ob=4
    Голяма част от тях са анти-Обама и също не прекрачват добрия тон. Просто тази кампания в САЩ е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че кампанията е обективна.

    ОтговорИзтриване
  3. Liberter

    наистина много премерена негативна кампания. след като преди известно време видях и една македонска политическа реклама, която беше определно негативна, но доста оригинална, си мисля, че в България не само самата политика като политики куца, но и политическия ПР. уникална липса на идеи.

    ОтговорИзтриване