09 януари, 2009

Браво, г-н Президент!

Успяхте да ни изложите пред всички.


Мислех да не пиша по темата с липсващото знаме на ЕС от новогодишното послание на Георги Първанов, тъй като вече не е актуална, но преди малко прочетох този коментар на френския журналист Алекс Леви, препечатан в "Кафене" и вече нямаше как да се въздържа.

Предполагам, че глупавият жест на г-н Първанов е бил по-скоро за вътрешно ползване и то за пред тези граждани, които все още смятат, че България не принадлежи към политически, икономически и социално най-развитата общност в света. Едва ли обаче дори Президентът ни си е представял какъв отзвук ще има дребният му жест.

В края на коментара си господин Леви задава следния въпрос: "Другари чехи и българи. Къде изчезна ланшният ви евроентусиазъм?"

Приемам го лично. Ако някой иска да компенсира некомпетентността си с жалък популизъм, ала Вацлав Клаус или братя Качински, да не разчита на моя глас.

Колаж: Блогът на Нервната акула.

16 коментара:

  1. Хайде стига глупости. Като не харесвате Първанов, няма нужда да си смучете от пръстите.

    Ето кадър от новогидишното слово на Ангела Меркел.

    http://www.spiegel.de/img/0,1020,1393996,00.jpg

    Да виждате европейско знаме? Къде ли е изчезнал евроентусиазмът на дамата? Апропо, сега цял свят коментира как Германия се излага. Мда.

    ОтговорИзтриване
  2. Твърде елементарен и плосък пост за човек, който претендира да има понятие от международни отношения...правото на мнение е едно, а откровената глупост и непознаването на протокола - съвсем друго,г-н Марков.Пробвайте пак да критикувате,но този път по същество, току виж се получило!

    ОтговорИзтриване
  3. Знамето на Европейския съюз го няма, но до българското знаме се мъдри държавнически една единица с шапка на Дядо Коледа. Не е капо (валат) Първанов, искам да кажа.

    ОтговорИзтриване
  4. Кой протокол, г-це Гери? Този, който се промени от миналата година досега, както свидетелства приложената снимка?

    ОтговорИзтриване
  5. Да... добре, че на хоризонта се появи вездесъщият Чобанов, че да ни посочи истината от неговото "Кафене".А иначе предлагам, щото очевидно това е проблемът на републиката, да продължаваме да се пулим и да сравняваме ланшната и тазгодишната снимка...въпрос на приоритети.

    ОтговорИзтриване
  6. Добре казано: приоритети.

    За мен приоритет е ефективното участие на България в процеса на европейска интеграция.

    А не ми е приоритет евтиното перчене и съчиняването на "антибългарски кампании".

    Иначе, понеже Петър ме обвини, че "не съм харесвал Първанов". Напротив, харесвах го, когато говореше за проблемите на България - за нуждата от реформа на политическата система.

    Не го харесвам, когато прави безсмислени визити в Средния Изток с цел лов, показва мускули на ЕК и то при положение, че вината е наша и когато вреди на репутацията на България.

    ОтговорИзтриване
  7. А какво се е случило с протокола във Федералната република, г-н И? Ще напишем ли пост или просто ще припаднем?

    ОтговорИзтриване
  8. Казвате "безсмислени визити в Средния Изток"... последните дни показаха обратното сякаш.
    Простичко, ако погледнете картата на газопровода НАБУКО, ще видите, че всички "безсмислени" визити са в държави, през които европейската (!) тръба минава или биха могли да бъдат източници на газ за нея.

    ОтговорИзтриване
  9. А защо решихте, че визитите в Средния Изток са безмислени? Диверсифицирайте си информационните източници...едно "кафене не стига" :))

    ОтговорИзтриване
  10. Статията в това нещо - кафене.нет, е явно написана от хейтър. Ето новогодишното слово на Клаус (антикомунист и либерал) http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=syipIOE6xOvg. Ако не разбирате чешки, има google translate. В него президентът ясно казва, че европейското членство на страната няма алтернатива.

    ОтговорИзтриване
  11. Нима на последните избори сте гласували за Първанов? Срам ме е от вас. Та този човек открай време е недоразумение, за късопаметните: http://bg.wikipedia.org/wiki/Георги_Първанов

    ОтговорИзтриване
  12. @mapto - отдавна търся начин да се свържа с теб. напиши ми моля едно мейлче на stojtscho@яху.ком

    ОтговорИзтриване
  13. mapto, кой за кого гласува си е негово лично демократично право...а иначе браво...друго си е да черпиш мъдрост, че и другите да ограмотяваш от wikipedia! Можеше да е смешно, ако не беше жалко.Няма ли за теб kafene.net :)

    ОтговорИзтриване
  14. @Марто: Да, гласувах за г-н Първанов през 2006г. (през 2001 още нямах 18 години и не можех да гласувам, но и тогава щях да гласувам за него, ако имах правото).

    @Гери: Ти откъде се информираш ми е много интересно? От "Болшая Советская"? Уикипедия е най-голяма енциклопедия в света. Ох, ох... какво ли да обяснявам?

    ОтговорИзтриване
  15. Господин И, не получих отговор нито за антиевропействането на Меркел, нито за безсмислените визити в Средния Изток. А как бихте коментирали антиевропейския акт на Словакия с решението за отваряне на атомната им централа? Доколкото си спомням аналогичното предложение на Първанов хвърли в шок вашият малък "европейски" кръг Мисъл.

    ОтговорИзтриване
  16. Няма нужда от охкания и вайкания,уважаеми г-н Марков, нали все говорим и слушаме за свобода на мнението и изразяването.Просто на човек му идват малко повече вечните черни станции, които си предават на една анти-честота и въобще не си правят труда да се поинтересуват за какво става въпрос.А иначе, благодаря, че ме просветлихте какво е Уикипедия...дали щях да разбера без Вашата експертна помощ?

    ОтговорИзтриване